NaslovnicaVijestiMaradona: Da je postojao VAR u moje vrijeme...

Maradona: Da je postojao VAR u moje vrijeme…

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, Diego Armando Maradona, prokomentirao je gol “Božjom rukom” protiv Engleske na SP 1986.

Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona je izjavio da bi završio u zatvoru da je postojao sudački video asistent (VAR) kada je on 1986. godine na Svjetskom prvenstvu rukom postigao pogodak.

‘Završio bih u zatvoru, eto što. Pa ne možeš tako krasti pred 80.000 ljudi”, rekao je Maradona i rukom pokazao pokret kojim je loptu skrenuo u gol.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

”Fenwick je vikao sucu ‘Ruka! Ruka’. A ja sam mu rekao ‘Ma kakva ruka, gol je”, ispričao je Maradona u televizijskom razgovoru s Robertom Piresom, bivšim francuskim reprezentativcem

Podsjetimo, Maradona je 1986. godine u četvrtfinalu protiv Engleske postigao najkontroverzniji pogodak u povijesti Svjetskih prvenstava. Maradona je tada pogodak postigao rukom, ali ju je lukavo sakrio iza glave i sudac nije mogao vidjeti da je ustvari igrao rukom.

Po većini mišljenja, jedan je od najboljih igrača svih vremena Kao reprezentativac svoje zemlje pogotovo je ostao upamćen po nastupima na Svjetskom prvenstvu 1986. Tada je kao kapiten odveo ekipu do finala i pobjede u finalu nad Zapadnom Njemačkom te odnio nagradu Zlatna lopta za najboljeg igrača turnira.

U duelu protiv Engleske sa dva izuzetna pogotka ušao je u povijest nogometa. Prvi je bio dokaz njegovog igračkog umijeća kada je u trku od 60 metara predriblao sve protivničke igrače i postigao gol koji se smatra jednim od najboljih svih vremena. Drugi gol je postigao famoznom Božijom rukom, kojim je donio pobjedu 2-1.

Maradonu prati glas jedne od najkontroverznijih sportskih ličnosti. 1991. suspendiran je na 15 mjeseci zbog pada na doping-testu, tačnije, na kokain, dok je na Svjetskom prvenstvu 1994. u SAD-u poslan kući zbog upotrebe efedrina. Nakon odlaska u igračku penziju (1997) imao je dosta zdravstvenih problema zbog viška kilograma i upotrebe kokaina.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!