NaslovnicaVijestiMarcos Rojo priznao: Mislio sam da će me Alex Ferguson izbaciti iz...

Marcos Rojo priznao: Mislio sam da će me Alex Ferguson izbaciti iz kluba 2014. godine

Navijači Manchester Uniteda imali su podijeljena mišljenja nakon što je Marcos Rojo stigao u klub 2014. godine, i još uvijek imaju, ali da njegov trener Jose Mourinho računa na njegove usluge pokazuje činjenica kako je Argentinac ovog tjedna produžio ugovor.

Rojo komentarisao mogući odlazak iz Uniteda

Rojo je u petak stavio potpis na novi trogodišnji ugovor, koji će ga na Old Traffordu zadržati do ljeta 2021. godine, a nakon produženja je rekao: “Otkako samo stigao u Manchester United, bilo je onako kao što sam i mislio da će biti. Izuzetno sam sretan što ostajem u ovom velikom klubu.”

[su_bbworld]

“Kada sam stigao, cilj mi je bio pomoći timu da osvojimo trofeje i uradili smo to u proteklih nekoliko sezona. Radim naporno kako bih se vratio na teren. Želio bih zahvaliti navijačima na njihovoj podršci i treneru na samopouzdanju i pomoći koju mi pruža na i izvan terena.”

Rojo je skupo tek sedam nastupa ove sezone u Premier ligi, a glavni razlog za to su brojne povrede koje je pretrpio u posljednjih nekoliko mjeseci. Ipak, uskoro bi se trebao vratiti na teren, te u početnih 11, najvjerovatnije u tandemu sa Ericom Baillyjem. Međutim, Argentinac priznaje kako je u jednom trenutku strahovao da će biti izbačen iz Manchester United zbog nevjerovatnog razloga.

[su_no1forfootball]

Naime, za Božić 2014. godine, samo šest mjeseci nakon što je stigao u United, u vrijeme kada je legendarni Sir Alex Ferguson bio direktor kluba, Rojo je zapalio vatromet ispred njegove kuće tačno u ponoć. Njih dvojica su bili komšije, a Rojo je imao utakmicu sljedeći dan, tako da to i nije bio najpametniji potez. Kako kaže, odmah je zažalio zbog te odluke, te je mislio da će dobiti otkaz u svom novom klubu. Srećom po njega, Fergie je u tome vidio i pozitivnu stranu, te se nije odlučio za taj potez.

“Za Božić, moja cijela obitelj je došla da provedemo zajedno blagdane”, rekao je defanzivac za španjolske novine AS, te nastavio: “Želio sam ih iznenaditi i probuditi ih u ponoć. Međutim, imao sam utakmicu sljedeći dan, a Ferguson je, kao i uvijek, dolazio da nas gleda na Old Traffordu. Kada me je sreo u hodniku rekao mi je ‘tvoj vatromet sinoć je bio dobar’. Želio sam ‘umrijeti’, mislio sam da će me izbaciti iz kluba, ali srećom, sve je dobro prošlo.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!