NaslovnicaVijestiNakon što je u rujnu objavio kraj velike karijere: Mario Mandžukić postaje...

Nakon što je u rujnu objavio kraj velike karijere: Mario Mandžukić postaje trener

Nakon što je u rujnu objavio kraj jedne velike karijere, Mario Mandžukić sada postaje trener. Legendarni reprezentativac Hrvatske upisao je HNS-ovu trenersku akademiju i pohađa natječaj za UEFA-inu B licencu koja je preduslov za UEFA PRO licencu koja je potrebna kako bi vodio neki klub npr. u 1. HNL.

Nakon što je u rujnu

Mandžukić će imati 160 sati predavanja, nakon čega će ispite morati položiti sa vrlo dobrim uspjehom, te ne bi smio imati nijednu dvojku. Ako odluči da pohađa nastavu za UEFA-inu A licencu, morat će imati godinu dana trenerske prakse, što bi mogao odraditi u reprezentaciji ako mu dopuste.

UČESTVUJ BESPLATNO!

Dug je put do PRO licence i za hrvatske nogometaše je, kako Index navodi, mnogo duži nego za bivše proesionalce u nekim drugim zemljama. Ako bude redovno polagao ispite, Mandžukić bi PRO licencu mogao dobiti za šest do sedam godina, a onda bi mogao postati ‘pravi’ trener. Časovi za B, A i PRO licencu Mandžukića će koštati oko 20.000 kuna.

Trenersku akademiju u HNS-u pored Mandžukića polažu još Ivica Olić, Vedran Čoluka, Jerko Leko, Ognjen Vukojević, Mario Carević, Mihael Mikić i drugi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!