NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI NAGOVIJESTIO: Evo koje dvije zvijezde će uskoro napustiti Chelsea!

MAURIZIO SARRI NAGOVIJESTIO: Evo koje dvije zvijezde će uskoro napustiti Chelsea!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri nagovijestio je kako će dvije zvijezde vjerovatno napustiti Chelsea priznavši kako se ne uklapaju u njegove planove, a riječ je o Victoru Mosesu i Dannyju Drinkwateru.

Dvije zvijezde odlaze iz Chelseaja

Talijanski stručnjak je upitan od strane novinara zašto ovaj dvojac nije igrao otkako je on stigao na Stamford Bridge proteklog ljeta, a on je dao zanimljiv odgovor.

[su_bet365_koeficijenti]

Moses je bio jedan od ključnih igrača u vrijeme dok je klub sa klupe predvodio Sarrijev sunarodnjak Antonio Conte, a igrao je na poziciji ofanzivnog desnog beka. S druge starne, Drinkwater je bio jedan od ključnih igrača Leicester Cityjevog tima koji je osvojio titulu prvaka Premier lige u sezoni 2015/16, na kraju koje je stigao u londonski klub za oko 40 miliona eura.

Iako nije toliko igrao ni pod vodstvom Contea, engleski veznjak je skupio tek jedan nastup ove sezone, ušavši u igru sa klupe na utakmici Community Shielda protiv Manchester Cityja u augustu. Sarri je priznao kako se niti jedan od njih dvojice ne uklapa u njegove planove: “Situacija je takva da Drinkwater nije pogodan za mene za sredinu terena u kombinaciji sa dva druga veznjaka. Rekao sam mu prije dva mjeseca što mislim. Moses je navikao igrati na poziciji ofanzivnog desnog beka, više nego na poziciji običnog beka ili krila. Ne znam što će biti s njima dvojicom. Moraju napredovati, ali njihove karakteristike su malo drugačije od ostalih.”

Još jedan igrač koji se u ovom trenutku bori za minutažu u dresu ‘Plavaca’ je 22-godišnji Ruben Loftus-Cheek. Engleski reprezentativac je impresionirao svojim nastupima na posudbi u Crystal Palaceu prošle sezone, nakon čega je dobio poziv i u reprezentaciju, za koju je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji proteklog ljeta. Ipak, dok na Stamford Bridgeu još uvijek čeka na pravu priliku, Sarri inzistira kako mu neće dozvoliti da ode na novu posudbu u januaru.

Rekao je: “Kada imate 19, 20 godina, onda je bolje da odete na posudbu, da dobijete iskustvo. Nije moguće da je svaki igrač dovoljno dobar da zaigra ovdje kada je u tim godinama. Međutim, kada imate 22 godine, te nakon što ste već bili na jednoj ili dvije posudbe, onda se morate boriti za minutažu ovdje.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!