NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI OTKRIO: Evo koji igrač Chelseaja ga je za sada najviše...

MAURIZIO SARRI OTKRIO: Evo koji igrač Chelseaja ga je za sada najviše iznenadio!

Chelsea je sjajno krenuo u novu sezonu pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija, koji je zamijenio Antonija Contea proteklog ljeta.

Sarri oduševljen Davidom Luizom

Plavci se trenutno nalaze na trećem mjestu u Premier ligi sa 17 osvojenih bodova nakon pet pobjeda i dva remija. Pored toga, slavili su i u prvom kolu grupne faze Europske lige protiv PAOK-a, kao i u Carabao kupu, gdje su izbacili Liverpool rezultatom 2-1.

[su_bet365_koeficijenti]

Iako u timu ima daleko veće zvijezde, Maurizio Sarri je jučer priznao kako ga je najviše od svih iznenadio David Luiz. Brazilski reprezentativac je bio pred izlaznim vratima Stamford Bridgea u ljetnom prelaznom roku nakon svađe sa Antonijom Conteom prošle sezone. Ipak, dolaskom njegovog sunarodnjaka Sarrija, on je vraćen u početnih jedanaest, te ponovo pruža sjajne nastupe u novoj sezoni.

31-godišnjak je bio jedan od najboljih igrača Chelseaja na subotnjem derbiju sedmog kola Premier lige protiv Liverpoola, koji je završen rezultatom 1-1. Sarri smatra kako je bivša zvijezda PSG idealan igrač za stil nogometa koji on preferira. Rekao je: “Moram reći da je bolji nego što sam prije mislio, i kao igrač i kao osoba. Ne znam što se dogodilo ranije, ali čim sam stigao vidio sam da je on vrlo dobar igrač za moj stil igre, jer je tehnički jako potkovan. Pored toga, ima sjajan karakter.”

Zatim je dodao: “Ukoliko mi nešto ima reći, on to kaže direktno. Volim ljude koji su direktni. Bio je pomalo zbunjen kad sam ja stigao, jer je prije dvije sezone bio jedan od glavnih igrača tima, a onda nije igrao šest mjeseci. Mislim da je dobar momak, sposoban igrati moj nogomet s obzirom na krakteristike koje posjeduje.”

Luiz se u Chelsea vratio u ljeto 2016. godine, kada je londonski klub za njega Paris Saint-Germainu platio 35 miliona eura. U prvoj sezoni nakon povratka odigrao je ukupno 37 utakmica u svim takmičenjima, a onda je u sljedećoj ispao iz planova Antonija Contea, te odigrao samo 17 utakmica, da bi prošle sezone nastupio tek devet puta.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!