NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI PRIZNAO: Jedna od najvećih legendi kluba bi se mogla vratiti...

MAURIZIO SARRI PRIZNAO: Jedna od najvećih legendi kluba bi se mogla vratiti na Stamford Bridge ove sezone!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri otkrio je kako je pričao sa bivšim kapitenom i jednom od najvećih legendi kluba Johnom Terryjem oko mogućeg povratka Engleza u klub, ali je i dodao kako mu je defanzivac rekao da želi igrati još jednu sezonu.

Terry se vraća u Chelsea

Terry i Sarri su raspravljali o mogućem povratku 37-godišnjaka u londonski klub, gdje bi preuzeo funkciju člana trenerskog tima, nakon što je prije nekoliko dana odbio ponudu Spartak Moskve.

[su_bet365_koeficijenti]

Maurizio je izjavio kako nije siguran da li je Terry spreman završiti profesionalnu karijeru. Rekao je: “Ne znam, zadnji put kad sam pričao sa njim prije tjedan dana rekao mi je kako želi igrati još jednu sezonu, ali ne znam kakva je sad situacija. Naravno da je Chelsea njegov dom, naravno da sam za opciju njegovog povratka u klub. Zasigurno bi bio referentna točka za mene, kao i sve ostale ovdje. Morat ću razgovarati s njim ponovo. Ukoliko bi došao, mnogo bi pomogao mlađim igračima, a imamo ih mnogo, tu su Callum Hudson-Odoi i Ethan Ampadu. Terry bi bio važan za sve nas, na njemu je da donese odluku. Bio bih sretan ukoliko bi se vratio, jer je dio povijesti kluba, osvojio je sve u ovom dresu.”

John Terry je u Chelsea stigao kada je imao samo 14 godina, a za prvi tim je debitovao 28. oktobra 1998. godine protiv Aston Ville. Na Stamford Bridgeu se zadržao narednih čak 19 sezona, tokom kojih je u plavom dresu odigrao ukupno 702 utakmice, postigao 65 golova i podijelio 29 asistencija. Sa ‘Plavcima’ je osvojio čak 17 trofeja, uključujući pet puta Premier ligu, pet puta FA Kup, jednom Ligu prvaka, te jednom Europsku ligu.

Klub iz zapadnog Londona je napustio prošlog ljeta, kada je otišao besplatno u Aston Villu, gdje je protekle sezone odigrao ukupno 36 utakmica u Championshipu. Od isteka ugovora sa klubom ranije ovog ljeta, on je slobodan igrač, a prije par dana je bio blizu potpisa za moskovski Spartak, ali je ipak odustao od tog transfera.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!