NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI PRIZNAO: Ne uklapa mi se u sistem, može otići na...

MAURIZIO SARRI PRIZNAO: Ne uklapa mi se u sistem, može otići na kraju sezone!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri priznao je kako je poručio veznjaku svog tima Dannyju Drinkwateru kako nema budućnost na Stamford Bridgeu, te da može otići.

Drinkwater napušta Chelsea

Drinkwater je ove sezone skupio tek jedan nastup, i to na utakmici Community Shielda, koju su ‘Plavci’ odigrali u augustu protiv Manchester Cityja.

29-godišnjak je u londonski klub stigao iz Leicester Cityja u ljeto 2017. godine, dok je na klupi bio Antonio Conte, ali je i pod njegovim vodstvom skupio tek 12 nastupa u Premier ligi u toj prvoj sezoni. Ipak, ove sezone je situacija daleko gora za njega, s obzirom da Sarri ispred njega preferira N’Gola Kantea, Jorginha, Kovačića i Loftus-Cheeka.

Sarri je priznao kako je bivša zvijezda ‘Lisica’ višak na Stamford Bridgeu, te da se ne uklapa u njegov sistem. Naime, talijanski stručnjak je rekao: “Kao što to i sam zna, nije igrao jer po mom mišljenju ne uklapa se u sistem i način igre na koji igramo. Sve sam mu rekao još u augustu. Zahvalio se što sam mu to rekao, ali je odlučio ostati, iako je znao kakva će situacija biti.”

“Sve sam mu već objasnio u vrijeme dok je prelazni rok još bio otvoren i predložio mu da potraži neki novi izazov jer neće igrati. On je dobar igrač i može igrati u formacijama kao što su 4-4-2 ili 4-2-3-1, ali ne odgovara mom sistemu. Tu ne mogu ništa učiniti.”

Drinkwater će gotovo sigurno otići predstojećeg ljeta, iako ima ugovor do 2022. godine. On je bio jedan od najboljih igrača u sezoni kada je njegov bivši klub Leicester osvojio titulu 2016. godine, ali od dolaska u Chelsea nije odigrao utakmicu vrijednu spomena.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!