NaslovnicaVijestiMenadžer engleskog tima priznao da su špijunirali sve protivnike!

Menadžer engleskog tima priznao da su špijunirali sve protivnike!

Menadžer engleskog tima Leeds Uniteda, priznao je da su špijunirali sve protivnike ove sezone!

Menadžer Leedsa, Marcelo Bielsa otrkio je da je slao svoje saradnike da prate treninge svih timova protiv kojih su igrali ove sezone.

Bielsa je sazvao hitnu konferenciju za medije u sredu pošto su Nogometna asocijacija Engleske i Chmpionship pokrenuli istragu zbog špijunske afere u koju je umiješan. Prošle nedjelje je otkriveno da je argentinski stručnjak poslao saradnika da špijunira Derby County pred njihov međusobni susret.

“Posmatrao sam sve rivale sa kojima smo igrali i gledao sam treninge svih naših protivnika. Moram da pojasnim da sve informacije prikupljam bez gledanja treninga protivnika, pa zašto bih slao nekoga da to čini? Samo zato što sam mislio da ne kršim nikakva pravila.”

“Informacije sam prikupljao na način na koji sam mogao. Osjećamo se krivima jer ne radimo dovoljno. To što posmatramo rivale kako treniraju nam omogućava da osjećamo manju nervozu, a što se tiče mog slučaja dovoljno sam glup da dozvolim takvo ponašanje“, naglasio je Bielsa.

Argentinac je istakao da to što je on radio nije ilegalno, ali je naglasio da razumije da će morati da prihvati kaznu koja čeka njega ili Leeds.

Na vanrednoj konferenciji, Bielsa je novinarima pokazao kako se priprema za svaki meč i kako analizira rivale kroz PowerPoint prezentaciju. Istakao je mu analiza svake utakmice protivnika oduzima četiri sata. Takođe je pokazao da je Leeds imao informacije o procentu utakmica na kojima je Derby koristio određene formacije, koji igrači se koriste na kojim pozicijama, kao i formacije protiv kojih se mučio ove sezone.

“Sramota me je što moram da vam kažem ovo”, dodao je Bielsa, koji je imao i detaljne informacije o nekim igračima derbija, a više od sat vremena poslije početka prezentacije je zaključio:

“Ne varam, znao sam sve što mi je bilo potrebno da znam”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!