NaslovnicaVijestiMendy poslao sjajnu poruku povrijeđenom Oxlade-Chamberlainu

Mendy poslao sjajnu poruku povrijeđenom Oxlade-Chamberlainu

Liverpool je sinoćnjom pobjedom od 5-2 u prvom susretu polufinala protiv Rome već jednom nogom kročio u finale Lige prvaka, ali ‘Redsi’ su ostali bez jednog od važnijih igrača.

Mendy poslao poruku Oxlade-Chamberlainu

Naime, Alex Oxlade-Chamberlain je pretrpio povredu nakon samo 18 minuta igre nakon oštrijeg duela sa defanzivcem ‘Vučice’ Aleksandrom Kolarovom.

S obzirom da su se ranije ove sezone povrijedili i Emre Can, te Adam Lallana, povreda još jednog veznjaka je posljednja stvar koju je Jurgen Klopp želio. Iako se Alexov izostanak nije ni primjetio u preostalih 70 minuta utakmice, on definitivno propušta ostatak sezone, pa čak i Svjetsko prvenstvo, koje se ovog ljeta održava u Rusiji.

Liverpool je to potvrdio na svojoj službenoj stranici, gdje u izvješću stoji: “Liverpool FC može potvrditi kako je sezona 2017/18 završena za Alexa Oxlade-Chamberlaina, kako klupska, tako i reprezentativna zbog povrede ligamenta koljena, koju je pretrpio protiv Rome u utorak navečer. Ozbiljnost povrede je takva da će Oxlade-Chamberlain propustiti ostatak sezone u Liverpolu, kao i Svjetsko prvenstvo u Rusiji sa Engleskom. Međutim, on je započeo proces oporavka koji će mu omogućiti da se oporavi što je prije moguće i tako vrati u akciju sljedeće sezone.”

[su_bonus]

Odmah nakon što je ovo potvrđeno, mnogi su poslali poruke podrške veznjaku, koji je nakon dolaska u Liverpool zaigrao u formi života. Međutim, jedna poruka se posebno ističe, a to je poruka igrača velikog rivala Manchester Cityja Benjamina Mendyja, koji je također zbog povrede ligamenta koljena propustio skoro cijelu ovu sezonu.

I sam svjestan ozbiljnosti te povrede, on je na svom twitter profilu napisao: “Brate, žao mi je što to čujem. Želim ti dobar oporavak, vrati se još snažniji.” Tom porukom su ostali iznenađeni navijači Liverpoola, koji su mu se zahvalili na podršci u ime Oxlade-Chamberlaina, koji će, u slučaju prolaska Liverpoola u finale Lige prvaka, propustiti utakmicu koja bi mu bila najvažnija u karijeri.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!