NaslovnicaVijestiMertens na briljantan način objasnio zašto njegova otkupna kluzula iznosi "samo" 28...

Mertens na briljantan način objasnio zašto njegova otkupna kluzula iznosi “samo” 28 miliona eura

Krilni igrač Napolija Dries Mertens priznao je kako je njegova otkupna klauzula od samo 28 miliona eura ništa u odnosu na današnje cijene koje vladaju nogometnim tržištem.

Mertens objasnio nisku otkupnu klauzulu

Mertens objasnio nisku otkupnu klauzulu

Belgijski reprezentativac je objasnio zašto ima takvu mizernu klauzulu, te je priznao kako je dobio ponudu od vrlo bogatog tima iz Kine prošle zime.

On igra u sjajnoj formi u posljednje dvije sezone, otkako je dobio priliku u vrhu napada Napolitanaca.

Ove sezone je već postigao 12 golova u svim takmičenjima, te podijelio šest asistencija, a deset od tih 12 golova je postigao u Seriji A, gdje je njegov tim ubjedljivo vodeći, te nema nijedan poraz.

Uprkos tome što je trenutno jedan od najboljih igrača svijeta, Mertensova otkupna klauzula iznosi 28 miliona eura. On otkriva kako je to bila njegova želja kada je produživao ugovor.

“Istina je, dogovorili smo tu otkupnu klauzulu proteklog ljeta”, rekao je 30-godišnjak za talijanske medije.

Klubovi sa dalekog istoka su ga neuspješno pokušali dovesti, ali se on odlučio za ostanak u Italiji.

“Prošle zime sam dobio ponudu kluba iz Kine, da sam prihvatio zaradio bih nevjerovatnu sumu novca.”

[su_oglas]

“Međutim, u Napoliju nisu željeli da odem, a i ja sam želio ostati. Tako da se ništa nije dogodilo. Međutim, šta ako opet dobijem sličnu ponudu? Zbog toga sam želio ovako nisku otkupnu klauzulu u svom ugovoru.”

“Istina je da 28 miliona nije puno za kineske klubove, ali je i pristojan iznos i za klub kao što je Napoli, barem dok Neymar prošlog ljeta nije otišao u Paris Saint-Germain. Zbog tog transfera sada ljudi smatraju da 28 miliona nije ništa. Postao sam prejeftin. Gdje možete pronaći igrača koji postiže 28 golova u Seriji A i košta 28 miliona eura? Nigdje, zar ne? Održao sam dobre pregovore”, dodao je Mertens.

Napoli je trenutno vodeći u Seriji A sa 35 osvojenih bodova nakon 13 odigranih kola. Tim iz Napulja će u okviru 14. kola sutra gostovati kod 15-plasiranog Udinesea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!