NaslovnicaVijestiMESSI JE URADIO ISTO ŠTO I KEPA: Sjećate se kada je Lionel...

MESSI JE URADIO ISTO ŠTO I KEPA: Sjećate se kada je Lionel Messi odbio izaći sa terena?

Messi je uradio isto što i Kepa! Sjećate se kada je Lionel Messi odbio izaći sa terena? Odbijanje Kepe Arrizabalage da izađe sa terena tijekom nedeljnog finala Carabao kupa dominiralo je u ponedjeljak ujutro na poleđini britanskih novina.

MESSI JE URADIO

Broj vratara je prikazan u elektronskoj ploči dok je Maurizio Sarri vjerovao da Španjolac nosi ozljedu.

Sa izvođenjem jedanaesteraca protiv Manchester Cityja koji su se trebali dogoditi u nekoliko minuta, Sarri je pokušao poslati Willyja Caballeroa na Kepino mjesto.

Međutim, Sarri je postao bijesan nakon što je Kepa odbio napustiti teren u toj utakmici. Mladi čuvar je inzistirao da je sve uredu i da neće napustiti teren.

Sudac Jon Moss je nakon toga ostao bez izbora osim da dopusti da se igra nastavi – FA-ovi zakoni igre jasno navode da je on ovdje učinio pravu stvar, ali Kepa nije mogao pomoći svojoj momčadi u penalima protiv Cityja.

I Kepa i Sarri su pokušali umanjiti incident nakon utakmice, ali mnogi ljudi još uvijek vjerjuju da je vratar bio neposlušan i da je prekoračio svoja prava, jer je odbio slušati svog menadžera.

Bivši napadač Chelseaja Chris Sutton je za BBC Sport izjavio: “Kepa više nikada ne bi trebao igrati za Chelsea. To bi trebao biti njegov posljednji nastup u dresu Chelseaja. On je sramota. Nikada nisam vidio ništa slično.”

“Da sam ja Sarri, otišao bi. Ne možete biti potkopani. Zašto igrači nisu odvukli Kepu sa terena?

“Kepu treba otpustiti, a ne Sarrija.”

Međutim, ovo nije prvi put da igrač odbija biti zamijenjen.

U listopadu 2014. godine, Lionel Messi – igrač kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena – nije želio izaći dok je igrao za Barcelonu u pobjedi od 3-0 protiv Eibara.

Luis Enrique, tadašnji Barcelonin menadžer, pokušao je izvući Messija u posljednjih 15 minuta, kako bi mu dao malo odmora, sa tri boda koja su već bila sigurna.

Međutim, Messi je gestikulirao da želi ostati na terenu i nastavio je hodati, ignorirajući molbe menadžera.

Enrique, odlučivši da nije vrijedno rizika od gnjeva na klupsku zvijezdu, napokon je poslao Munira El Haddadija na teren, ali umjesto Neymara.

Kao i Sarri, Enrique je pokušao da smanji incident na svojoj konferenciji za novinare nakon utakmice, govoreći novinarima u to vrijeme:” Prije nego što napravimo promjene, općenito pitamo igrače i nakon toga donosimo odluku.”

“Ono što se dogodilo može se tumačiti na mnogo načina, ovisno o tome kome to odgovara. Nastavit ću raditi ono što sam radio.”

“Moram uzeti sve u obzir, ali vjerujem kako on osjeća i što mi govori.”

“Ponekad pogledam oko sebe na klupi i mislim kako smo sretni što imamo Messija. Za nas to nije samo ono što on radi na terenu. On je također veliki motivator za svoje suigrače.”

Nije ni čudo što mnogi misle da je snaga igrača izvan kontrole.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!