NaslovnicaVijestiMessi najavio tužbu nakon što su procurili detalji ugovora sa Barcom

Messi najavio tužbu nakon što su procurili detalji ugovora sa Barcom

Poznato da je Lionel Messi najplaćeniji nogometaš svijeta, dugo se spekulisalo o njegovoj zaradi u katalonskom klubu, a sada su u javnost procurili i detalji njegovog ugovora sa Barcelonom, odnosno tačan iznos njegove zarade na Camp Nou.

Messi ugovor

Nakon što je El Mundo otkrio detalje ugovora između Lionela Messija i Barcelone, Argentinac je najavio da će pokrenuti pravni postupak protiv španjolskog medija. Kako prenose mediji u Španjolskoj, Lionel Messi najavio je svom pravnom timu da pripremi sve što je potrebno za pokretanje tužbe protiv El Munda.

El Mundo je u subotu objavio da Messi po ugovoru od Barcelone prima 555.237.619 eura tokom četiri godine, ne uključujući premije i nagrade. To znači da Messi fiksno po sezoni dobija 138 miliona eura.

Takođe, argentinski napadač će za “obnovu i prihvatanje novog ugovora” dobiti 115.225.000 eura, dok će kao “bonus za lojalnost” na njegov račun biti uplaćeno 77.929.955 eura.

Messi je i prije otkrivanja detalja i preciznih iznosa koji se navode u ugovoru upozorio upravu katalonskog kluba da ukoliko neki od detalja koji bi mogli da ugroze njega ili njegovu porodicu iscure u javnost, neće razmišljati o ostanku u Barceloni, već će to odmah značiti nastavak karijere u nekom drugom klubu.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!