NaslovnicaVijestiMessi objasnio zbog čega je poslao fax u kojem je zahtijevao odlazak...

Messi objasnio zbog čega je poslao fax u kojem je zahtijevao odlazak iz Barce

Lionel Messi dao je ekskluzivni intervju za Goal.com, u kojem je saopštio kako ostaje u Barceloni još najmanje godinu dana, a objasnio je i zbog čega je želio da napusti klub, odnosno koja je bila svrha famoznog faxa u kojem je zahtijevao odlazak iz kluba.

Argentinac je istakao da su ga zaboljele laži na njegov račun koje su se objavljivale u medijima, odnosno to što su mnogi vjerovali da bi mogao ići na sud protiv Barce.

“Predsjednik mi je rekao: ‘Kada se sezona završi, moraš da odlučiš da li ćeš ostati ili otići. Nikada nije odredio datum.'”

“Nekoliko puta sam rekao Bartomeuu da želim da idem, ali on me je ignorisao i insistirao da razgovaramo na tu temu na kraju sezone. Kada se sezona završila, rekao mi je da je datum do kog sam mogao otići 10. jun/lipanj, tako da ne mogu da idem.”

“Istina je da u Barceloni već dugo ne postoji projekat, samo nekih čudnih hirova i zataškavanja, i kao što sam već rekao, ono što uvek tražim je dobrobit za moju porodicu i klub.”

“Mnogo me je boljelo što su se stvari objavljivale protiv mene, a prije svega su se širile laži. Ili su stvarno vjerovali da bih mogao ići na suđenje protiv Barçe.”

Novinar: “Jedno pitanje koje svi žele postaviti. Famozni fax, zašto si to napravio, šta si time želio postići?”

Leo: “Predsjedniku sam stalno govorio da želim ići, da je došlo vrijeme za nove izazove, a on je sve vrijeme govorio da je to ok, da ćemo to riješiti, ali nije napravio ništa. Jednostavno ga nije bilo briga šta govorim, da se ne izrazim drugačije. Zato sam poslao fax, da to bude službenim putem, kako bi me konačno shvatio ozbiljno. Samo sam želio da klub zna da nisam promijenio mišljenje i da zaista želim ići.”

Novinar: “Znači, misliš da bi zaboravili da si išta i govorio da nisi poslao taj fax?”

Leo: “Da, bilo bi kao da se ništa nije desilo. Predsjednik je rekao da ćemo odrediti datum i da ćemo razgovarati na kraju sezone, ali me nikada nije pozvao na taj razgovor. Zato sam poslao fax, nisam to napravio da bih započeo neki rat s klubom, jer mi to zaista nikada nije bila namjera.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!