NaslovnicaVijestiMESSI ODUŠEVIO SVOJOM SKROMNOŠĆU: Nisam uradio ništa odlučujuće kako bih osvojio Zlatne...

MESSI ODUŠEVIO SVOJOM SKROMNOŠĆU: Nisam uradio ništa odlučujuće kako bih osvojio Zlatne lopte i titule!

Iako važi za jednog od najboljih nogometaša i sportista u povijesti nogometa, kapiten Barcelone Lionel Messi vrlo rijetko daje intervjue. Pored kratkih razgovora na press konferencijama i tokom određenih utakmica, novinari od njega godišnje dobiju samo po nekoliko velikih intervjua.

Messi oduševio svojom skromnošću

Takav stav Argentinca zasigurno treba biti poštovan, ali pomalo je i razočaravajuće što njegovi ljubitelji ne dobijaju toliko često njegovo mišljenje o onome što radi na terenu. Sa razliku od njega, zvijezde kao što su Cristiano Ronaldo, Neymar i Eden Hazard se daleko češće nalaze na naslovnicama najpoznatijih novina.

Ipak, kad god Messi da intervjuu, nogometni svijet to sa velikom pažnjom isprati. To je svakako slučaj i kada je u pitanju njegov novi intervjuu, koji je dao za Unisport u vrijeme pauze tokom snimanja reklame za Adidas. Cijeli video tog intervjua je objavljen i na youtube, a Messi je komentirao nekoliko najvažnijih trenutaka u svojoj karijeri.

Između ostalog, pričao je o svom debiju za Barcelonu, slavnoj proslavi gola u finalu Lige prvaka 2009. godine, te svom napretku otkako je postao kapiten kluba. Međutim, ono što je najviše oduševilo njegove fanove je odgovor na pitanje o pet osvojenih Zlatnih lopti, te kako bi volio ostati upamćen.

I dok bi mnogi na njegovom mjestu pohvalili sebe za takve uspjehe, Messi je još jednom ostao skroman rekavši: “Mislim da nisam učinio ništa odlučujuće kako bih osvojio Zlatne lopte i titule. To dođe kada Bog to odluči”, a zatim je na pitanje o svojoj ostavštini i o tome kako bi želio biti upamćen rekao: “Na kraju će svako misliti o vama i pamtiti vas onako kako želi, i svako je slobodan da to uradi.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!