NaslovnicaVijesti"Messi? Ronaldo? Ja sam bio bolji!"

“Messi? Ronaldo? Ja sam bio bolji!”

Bivši brazilski reprezentativac, koji je sam sebe proglasio drugim najboljim igračem svijeta svih vremena, odmah iza svog sunarodnjaka Pelea, smatra da Ronaldo i Messi, osvajači posljednjih šest Zlatnih lopti, ne zaslužuju mjesto među najboljim igračima svijeta svih vremena.

Messi? Ronaldo? Ja sam bio bolji

Na Romarijevoj listi se nalaze još Diego Maradona, zatim još jedan sunarodnjak Ronaldo, te bivši francuski reprezentativac, a sada trener Real Madrida Zinedine Zidane.

50-godišnji bivši napadač Barcelone smatra da zaslužuje biti u skupini nogometnih legendi. U izjavi za Esporte Pono Final je rekao: “Mislim da sam zaslužio biti na listi zbog svoje visine, zbog svih stvari koje sam uradio, i zbog svega što sam dobio od nogometa.”

Trenutno službeno najbolji igrač svijeta Lionel Messi postigao je svoj 301. gol u pobjedi Barcelone protiv Sporting Gijona rezultatom 3-1 prošlog vikenda, a Romario smatra da Neymar može uskoro stići Messija i postati najbolji igrač na svijetu.

“Neymar ima sve što je potrebno da bude bolji od Lionela Messija. Messi? Ronaldo? Ja sam bio bolji od obojice.”

Romario je u svojoj karijeri koja je trajala čak 24 godine postigao nevjerovatnih 688 golova u samo 886 nastupa. Nastupao je za brojne klubove, uključujući i Barcelonu, a 1994. bio je proglašen najboljim igračem svijeta od strane FIFA-e.

Sa reprezentacijom Brazila je osvojio Svjetsko prvenstvo 1994. godine, te Copa Americu u dva navrata, 1989. i 1997. godine, kao i Konfederacijski kup 1997. godine.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!