NaslovnicaVijestiMessi ili Ronaldo? Za Linekera nema dileme ko je GOAT!

Messi ili Ronaldo? Za Linekera nema dileme ko je GOAT!

Messi ili Ronaldo, vječita je nogometna dilema oko koje se nižu brojne rasprave u nogometnoj javnosti, a naročito fanova dvojice nogometaša, koji su obilježili čitavu eru. Nema sumnje da su obojica među najboljima svih vremena, a legendarni engleski napadač Gary Lineker nema dilemu oko toga ko je GOAT.

Messi i Ronaldo dominiraju svjetskim nogometom duže od desetljeća. U 11 od prethodnih 12 godina jedan od njih dvojice je osvajao Zlatnu loptu, a u međuvremenu su oborili brojne rekorde i bilježili velike uspjehe sa svojim klubovima.

Dovoljno razloga za svakodnevnu debatu po pitanju toga ko je bolji, beskonačna poređenja i “izvlačenje” raznih statističkih parametara, ali Lineker nema nikakvu dilemu.

“Ljudi više vole jednog ili drugog, u zavisnosti od toga da li navijaju sa Barcelonu, Real ili Juventus, i to mi je razumljivo. Ja sam veliki poštovalac Ronalda, ali ako govorimo objektivno o tome ko je najbolji svih vremena onda je to Messi. Mislim da tu nema ni najmanje dileme”, jasan je Englez.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!