NaslovnicaVijestiMICHAEL CARRICK PRIZNAO: On je najbolji igrač sa kojim sam igrao u...

MICHAEL CARRICK PRIZNAO: On je najbolji igrač sa kojim sam igrao u karijeri!

Legendarni Michael Carrick u svojoj karijeri je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti na klupskom nivou. Bivši engleski reprezentativac je nastupao za klubove kao što su Tottenham Hotspur i West Ham United u svojoj 19-godišnjoj karijeri, ali najveći trag je ostavio u dresu Manchester Uniteda.

Carrick smatra da je Scholes najbolji

On je ubrzo nakon dolaska na Old Trafford za 27 miliona eura postao jedan od ključnih igrača u timu Sir Alexa Fergusona. Veznjak je u 12 sezona provedenih u u klubu u dresu ‘Crvenih vragova’ odigrao ukupno čak 464 utakmice, te postigao 24 gola.

[su_bet365_koeficijenti]

Pored toga, osvojio je čak 18 trofeja, uključujući pet puta Premier ligu, te jednu Ligu prvaka. U tom periodu je svlačionicu dijelio sa nekim od najboljih igrača u povijesti nogometa, uključujući Cristiana Ronalda, Waynea Rooneya i Paula Scholesa, dok su mu u reprezentaciji suigrači bili velikani kao što su John Terry, Steven Gerrard i Frank Lampard.

Međutim, tko je bio najbolji od njih? Carrick je upitan baš to u nedavnom intervjuu za Daily Mail, na što je odgovorio: “Paul Scholes, on je ludak, genij. Nakon treninga sam znao zvati brata kako bih mu rekao sve što je Scholes uradio na treningu, bila je privilegija igrati zajedno s njim.”

Ipak, ta vremena kada su se navijači Manchester Uniteda divili potezima i igrama svojih igrača polako odlaze u zaborav, s obzirom da su ‘Crveni vragovi’ doživjeli veliki pad nakon odlaska legendarnog Fergieja. Tim Josea Mourinha je jako loše krenuo u novu sezonu, te Portugalcu prijeti otkaz. Carrick priznaje kako ni on ne bi pomogao svom bivšem klubu u ovom trenutku. Na pitanje novinara da li bi mogao napraviti razliku na terenu, on je odgovorio: “Nema šanse. Ukoliko ste me gledali kako igram na kraju prošle sezone, vidjeli ste da je sa mnom gotovo.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!