NaslovnicaVijestiMichy Batshuayi otkrio koje važno pravilo je prekršio u Chelseaju

Michy Batshuayi otkrio koje važno pravilo je prekršio u Chelseaju

Napadač Chelseaja Michy Batshuayi, koji je u zimskom prelaznom roku otišao na posudbu u Borussiju Dortmund, otkrio je koje vrlo važno pravilo je prekršio u Chelseaju jer je bio isfrustriran malom minutažom.

Batshuayi prekršio pravilo u Chelseaju

Belgijski reprezentativac je nešto više od dva mjeseca na posudbi u njemačkom klubu, u čijem dresu pruža sjajne nastupe.

U intervjuu za belgijski magazin Onze, pričao je o svemu što mu se događalo u prethodnih nekoliko mjeseci. Između ostalog, 24-godišnjak je otkrio jednu vrlo zanimljivu stvar. Zapravo, on je priznao kako je prekršio jedno posebno pravilo u Chelseaju.

“U Chelseaju to nije dopušteno, ali igram futsal. Da ga nisam igrao, bio bih mrtav. Obavezno ga igram sat ili dva, dozvoljava mi da se osjećam bolje, da se oslobodim, da osjetim loptu, da osjetim kako je postići gol, a posebno da se zabavim sa prijateljima.”

Naravno, razlog zbog kojeg su mu na Stamford Bridgeu branili igranje futsala je velika mogućnost povrede, s obzirom da se taj sport igra na tvrdoj podlozi. Ipak, za njega je interes pokazala Borussia Dortmund, koja ga je dovela na šestomjesečnu posudbu, a koliko je zahvalan što je konačno dobio priliku da redovno pokazuje šta zna, pokazuje i činjenica da je postigao osam golova u samo 12 nastupa otkako je stigao na Signal Idunu Park.

[su_no1forfootball]

U novom klubu su već otkrili kako bi voljeli otkupiti njegov ugovor u ljetnom prelaznom roku, ali još uvijek nije poznato da li će mu čelnici Chelseaja dozvoliti odlazak iz londonskog kluba. Belgijski napadač je u Chelsea stigao u ljeto 2016. godine iz Marseillea za čak 39 miliona eura, ali nikad nije dobio pravu priliku u dresu ‘Plavaca’. Ukupno je za klub odigrao 53 utakmice, postigao 19 golova i podijelio četiri asistencije. Ipak, priznao je kako smatra da je donio pravu odluku dolaskom u Borussiju.

“Trebala mi je minutaža da pronađem sam sebe. Bilo je mnogo opcija. Sa Borussijom je sve dogovoreno vrlo brzo. Dan nakon transfera imao sam utakmicu sa Chelseajem, a na utakmici prije te sam postigao dva gola i svi su računali na mene. Odjednom, našao sam se u avionu. S jedne strane, bio sam sretan što odlazim jer sam znao da ću imati koristi od redovnijeg igranja, a s druge strane, prije odlaska sam pružio nekoliko vrlo dobrih nastupa za Chelsea i u klubu su željeli da ostanem.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!