NaslovnicaVijestiMohamed Salah propušta Svjetsko prvenstvo zbog nevjerovatnog razloga?

Mohamed Salah propušta Svjetsko prvenstvo zbog nevjerovatnog razloga?

Zvijezda Liverpoola i jedan od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku, Mohamed Salah, mogao bi propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo zbog nevjerovatnog razloga.

Salah propušta Svjetsko prvenstvo

Naime, Nogometni savez Egipta je bez dozvole koristio njegove fotografije na avionu koji sponzorira ‘WE’, mobilni operater iz Egipta, i ujedno i najveći rival Vodafone Egipta, službenog sponzora Mohameda Salaha.

Sjajni 25-godišnjak je na službenom twitter profilu priznao kako se osjeća uvrijeđeno od strane ljudi iz saveza, te da to nije očekivao. On je napisao: “Nažalost, način na koji se nose s ovim je jako velika uvreda… Nadao sam se da ćemo uspjeti postići dogovor.”

Ipak, to nije glavni razlog za sumnju u njegov nastup na Svjetskom prvenstvu, već izjava njegovog agenta, koji je također na svom službenom twitter profilu napisao sljedeće: “Nisu nas čak ni kontaktirali kako bismo riješili stvar! Ništa, potpuna tišina! Kakav je plan? Gledat ćemo sve više i više bilborda i reklama na koje nikad nismo pristali! Kakav učinak će ovo imati? Dobar?! U svakom slučaju, vrijeme je od ključne važnosti.”

Ovo je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Egiptu, koji na Svjetskom prvenstvu nije nastupio još od 1990. godine, a ove godine će igrati najviše zahvaljujući upravo Salahu. Pored toga, u grupi su sa domaćinom Rusijom, Urugvajom, te Saudijskom Arabijom, te su se mnogi nadali kako prolazak grupe ne bi trebao biti problem, ali sada kada je nastup Salaha upitan, ostali su razočarani.

Otkako je stigao u Liverpool prošlog ljeta iz Rome za 42 miliona eura, Salah je postigao čak 43 gola i podijelio 15 asistencija u 48 nastupa u svim takmičenjima, od čega 31 u Premier ligi, u kojoj je vodeći strijelac. Njegov tim je na dobrom putu da zaigra u finalu ovosezonske Lige prvaka, s obzirom da su u prvom susretu upravo protiv ‘rimske vučice’ slavili visokim rezultatom od čak 5-2. S druge strane, ‘Redsi’ su u ligi na trećem mjestu sa 72 osvojena boda iz 36 odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!