NaslovnicaVijestiMourinho ironično prokomentirao crveni Sonu i "ozljedu" Rudigera

Mourinho ironično prokomentirao crveni Sonu i “ozljedu” Rudigera

Tottenham je poražen na svom stadionu od Chelseaja (0:2), reklo bi se i pomalo neočekivano, s obzirom na dosadašnju formu dvaju ekipa, a u centru pažnje bio je Heung-min Son, ovaj put ne zbog sjajne igre, već crvenog kartona zarađenog zbog nesportskog ponašanja.

Chelsea je slavio na gostovanju Tottenhamu 2:0, dvostruki strijelac bio je Brazilac Willian (12′, 45+4′ penal), a duel je obilježio i crveni karton koji je dobio Heung-min Son.

Son je nakon duela sa Antoniom Rudigerom, sa zemlje nogom udario rivala. Crveni karton je zaslužio, ali nije izgledalo kao da je ozlijedio defanzivca Chelseaja. Ni Frank Lampard nije mislio da se radi o ozbiljnijoj ozljedi i Rudiger je bez problema odigrao utakmicu do kraja.

Nekadašnji menadžer Chelseaja, a sada šef stručnog stožera Tottenhama nakon utakmice nije krio razočaranje reakcijom Rudigera nakon faula. Rudiger se uhvatio za grudi i pao na zemlju kao da je zaista dobio nevjerovatno snažan udarac, a Mourinho je poslije utakmice rekao da očekuje vijest da su mu polomljena rebra.

“Nadam se da će se Rudiger brzo oporaviti jer sudeći po njegovoj reakciji sigurno ima slomljena rebra”, ironično je prokomentirao Mourinho.

Korejanac će zbog direktnog isključenja propustiti tri naredne utakmice u vrlo gustom blagdanskom rasporedu, najprije domaći susreti protiv Brightona, zatim gostovanja Norwichu i Southamptonu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!