NaslovnicaVijestiMourinho nakon poraza u finalu FA Kupa odlučio koja četiri igrača definitivno...

Mourinho nakon poraza u finalu FA Kupa odlučio koja četiri igrača definitivno odlaze iz kluba

Jučer je na Wembleyu odigrano finale ovosezonskog FA Kupa, u kojem su se sastali Chelsea i Manchester United, a ‘Plavci’ su slavili minimalnim rezultatom od 1-0.

Mourinho prodaje četiri igrača

Tim Antonija Contea je poveo na početku utakmice, već u 22. minuti, kada je Phil Jones srušio Edena Hazarda u kaznenom prostoru, a belgijski reprezentativac je bio precizan sa bijele točke.

Manchester United je do kraja utakmice napadao i bio konkretniji, ali nisu uspjeli postići gol, te sezonu završavaju bez ijednog osvojenog trofeja, zbog čega se na udaru engleskih medija i navijača ‘Crvenih vragova’ našao trener Jose Mourinho, koji je nakon utakmice kritikovao način na koji je igrao Chelsea.

Naime, on je rekao: “Čestitam im, ali mislim da nisu zaslužili pobjedu. Trener sam Manchester Uniteda i moram ih poštovati, ne samo zato što je to moj prethodni klub, već i zbog toga što su mi danas bili protivnici, ali mislim da smo mi zaslužili pobjedu. Bilo nam je teško igrati bez Lukakua protiv tima koji se brani sa devet igrača. U Chelseaju nisu glupi. Znaju da naš tim bez Lukakua ili Marouanea Fellainija nije isti, tako da stavljajući osam ili devet igrača ispred kaznenog prostora znali su da će biti dominantni u tom direktnom nogometu. Svaki poraz boli, ali idem kući znajući da smo dali sve od sebe. Ne žalimo ni za čim.”

Pred Unitedom je vrlo uzbudljiv prelazni rok, a portugalski stručnjak je navodno donio konačnu odluku o tome koja četiri igrača će gotovo sigurno napustiti Old Trafford ovog ljeta. U pitanju su Anthony Martial, Matteo Darmian, Daley Blind i Luke Shaw, od čije prodaje planira zaraditi oko 100 miliona funti, koje bi iskoristio na dovođenje pojačanja u naredna tri mjeseca.

Naravno, igrač za kojeg bi trebali dobiti veći dio te cifre je Anthony Martial, za kojeg su zainteresovani brojni klubovi, uključujući Tottenham Hotspur, Chelsea i Juventus, a United ga planira prodati za oko 60 do 70 miliona funti. Kada je u pitanju Luke Shaw, čelnici kluba su spremni prihvatiti ponudu od 25 miliona funti, isto onoliko koliko su platili za njega Southamptonu 2014. godine, dok su Blinda i Darmiana spremni prodati za po deset miliona funti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!