NaslovnicaVijestiMourinho: Schweinsteiger nije u mojim planovima

Mourinho: Schweinsteiger nije u mojim planovima

Menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho, izjavio je da Bastian Schweinsteiger nije u njegovim planovima.

Mourinho i Schweinsteiger

“Rekao sam mu da će biti vrlo teško da ikada zaigra dok sam ja menadžer, jer imam petoricu igrača na njegovoj poziciji koji su u prednosti”, kazao je Mourinho.

Odmah po dolasku na Old Trafford, Jose Mourinho je sklonio Bastiana Schweinsteigera (32) iz prvog tima Manchester Uniteda i prebacio ga među rezerve, ali je Nijemac istaknuo da će vrijedno trenirati i čekati svoju priliku. Portugalcu se, izgleda, nije dopao takav način razmišljanja, pa mu je jasno poručio da se ne nada povratku među prvotimce.

“To je njegova karijera, njegov život, sam odlučuje. Rekao sam mu da će biti vrlo teško da ikada zaigra dok sam ja menadžer, jer imam petoricu igrača na njegovoj poziciji koji su u prednosti. Također, moj princip je da imam 23 nogometaša na treninzima, i taj broj je popunjen. Kada mi neko zafali, uzet ću nekog iz omladinske ekipe” izjavio je Mourinho.

KLADI SE
“Nakon što sam pričitao neke izjave ljudi iz Bayerna, mislio sam da će pojuriti da vrate Schweinsteigera u Munchen, ali to se nije desilo. Poprilično sam iznenađen da ga Rummenige nije uzeo nazad”, odgovorio je Mournho Karl-Heinzeu Rummenigeu, koji je izjavio da ne može da vjeruje da Bastiana tako loše tretiraju u Unitedu.

Schweinsteiger, inače, ima unosan ugovor sa “Crvenim đavolima” na još dvije godine, po kojem zarađuje osam milijuna eura po sezoni. Zbog svega toga, Nijemac se ne brine pretjerano što je izvan takmičarskog pogona.

Prema pisanju engleskih medija, iskusni vezista će, ako se ipak odluči za odlazak iz Manchestera, prihvatiti neku od bogatih ponuda iz Sjedinjenih Američkih Država ili Kine. Sam Schweinsteiger je izjavio da će United biti njegov poslednji klub u Evropi.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!