NaslovnicaVijestiNA ZAHTJEV KLUBOVA: UEFA primorana napraviti radikalne promjene u Ligi prvaka!

NA ZAHTJEV KLUBOVA: UEFA primorana napraviti radikalne promjene u Ligi prvaka!

Kada je u pitanju popularnost, UEFA Liga prvaka je, i ostat će, najveće i najpopularnije klupsko nogometno takmičenje na svijetu.

Promjene u Ligi prvaka

Već dugi niz godina ovo takmičenje je zadržalo jasan i dosljedan format, ali bi moglo doći do velikih promjena u predstojećih nekoliko godina.

Naime, vjeruje se kako će Europsko udruženje klubova (ECA) natjerati UEFA-u da napravi radikalne promjene u Ligi prvaka nakon 2024. godine, izvještavaju engleske novine The Times. Naime, žele promijeniti format takmičenja, koji trenutno čini osam grupa od po četiri tima, u četiri grupe od po osam timova.

To bi značilo da će svaki tim igrati 14 utakmica u grupnoj fazi umjesto šest, što će uključivati i sistem promocije i ispadanja. 24 tima koja se kvalificiraju iz ovih grupa će automatski obezbijediti učešće i u narednoj sezoni takmičenja, što znači da će se ostali timovi boriti za preostalih osam mjesta.

Postoji također mogućnost kako će UEFA prihvatiti i zahtjev da se utakmice Lige prvaka igraju vikendom, a ne utorkom i srijedom, kao što je to sada slučaj. Još jedna radikalna promjena koja je predložena je da se ukinu kvalifikacije, što bi značilo da će manji klubovi u potpunosti nestati iz ovog takmičenja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!