NaslovnicaVijestiNapadač Leicestera neprepoznatljiv u novoj sezoni: Šta se dešava sa Vardyjem?

Napadač Leicestera neprepoznatljiv u novoj sezoni: Šta se dešava sa Vardyjem?

Jamie Vardy, napadač Leicestera, ove sezone je potpuno neprepoznatljiv, te pruža očajne partije, nakon osvojene šampionske titule i sjajnih izdanja u prošloj sezoni.

neprepoznatljiv

Bio je supersenzacija i heroj, a sada je razočaranje. Napadač Leicestera Jamie Vardy (29), koji je prošlog studenog oborio rekord Ruda van Nistelrooya kao strijelac na 11 uzastopnih utakmica u Premijer ligi – samo nekoliko mjeseci kasnije preživljava gorke trenutke u karijeri.

Od anonimca, izrastao je u superstara i sportsku priču godine, i najviše zahvaljujući njemu i njegovim golovima mali klub je “zapržio čorbu” velikima i napravio čudesan let do šampionskog trona. Bajka je bila lijepa, ali nema nastavak.

Sada je to druga priča. Leicester se spustio u okvire osrednjosti, a sa njim tone i Vardy, koji je postao neprepoznatljiv. Jesu li eksplozivnog plavušana preko noći pokvarili popularnost, slava, novac… Da li je trebao prihvatiti ponudu velikog kluba i u zenitu karijere pređe u Arsenal za 30 milijuna funti?

Ostao je vjeran “lisicama”, igra još za reprezentaciju, ali to više nije ni sjena onog turbo Jamieja koji je “rasturao” obrane diljem Engleske. U prošloj sezoni bio je drugi strijelac prvenstva s 24 pogotka (samo je Kane iz Tottenhama imao jedan više), a u ovoj “prazna puška”.

Od starta ove, Vardy je u prvih 13 kola samo dva puta bio strijelac, posljednji put 10. rujna, u 4. kolu u meču s Liverpoolom (1: 4).

Englezi su statistički obradili Vardyjev “horor šou” u napadu. Precizno su izračunali da na 15 posljednjih utakmica za Leicester (u svim natjecanjima) nije dao gol, a poražavajući podatak je kako u Premier ligi nije uputio nijedan udarac u protivnički gol u prethodnih 607 minuta. Kao jedan od glavnih razloga ove krize ističe se i slaba suradnja s vezistom Riyadom Mahrezom. Bili su ubitačan tandem u šampionskim danima. Međutim, sada njih dvojica kao da više ne pričaju. Mahrez je uputio točan pas ka Vardyju samo jednom od starta novog šampionata, i to se dogodilo 17. rujna na meču sa Burnleyem (3:0).

“Vardy će polako doći sebi, na treninzima je počeo ponovno s lakoćom trese mreže, uskoro će i na utakmicama” brani svog napadača Claudio Ranieri, trener Leicestera.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!