NaslovnicaVijestiNapoli dovodi pojačanje: Postignut dogovor sa veznjakom Verone

Napoli dovodi pojačanje: Postignut dogovor sa veznjakom Verone

Italijanski mediji izvijestili su da Napoli dovodi pojačanje iz Verone, odnosno da je sa marokanskim reprezentativcem postignut dogovor da u ljetnjem prijelaznom roku obuče dres ‘Partenopeia’.

Napoli dovodi pojačanje

Klub iz Napulja izvršio je “rokadu” na klupi, pošto je Carla Ancelottija zamijenio Gennaro Gattuso, a u upravi kluba već poduzimaju konkretne poteze i na nogometnoj pijaci.

Prema navodima italijanskih medija, Napoli je već dogovorio pojačanje za ljetni prelazni rok, a riječ je o Marokancu Sofyanu Amrabatu, koji trenutno nastupa za Veronu.

Marokanski reprezentativac skrenuo je pažnju na sebe nizom impresivnih nastupa za Veronu, koja igra iznad očekivanja i nalazi se u gornjoj polovini tabele Serie A. Napoli je, navodno, obavio pregovore s Veronom u posljednjih nekoliko dana, nakon čega je i postignut sporazum između klubova.

Prema dogovoru Amrabat će ostati u Veroni do kraja tekuće sezone i pridružiće se Napoliju idućeg ljeta. Verona je prihvatila Napolijevu ponudu od 15 miliona eura za 23-godišnjaka, uz dodatnih pet miliona eura bonusa.

Za odličnog marokanskog veznjaka navodno su zainteresovani bili i Inter i engleski West Ham.

Amrabat je u Veronu stigao iz Club Bruggea, a tokom karijere je igrao još za Utrecht i Feyenoord. Ove sezone Marokanac je odigrao 15 utakmica u Serie A. Za reprezentaciju Maroka nastupio je deset puta.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!