NaslovnicaVijestiNapušta AC Milan: Evo gdje će Gianluigi Donnarumma nastaviti karijeru!

Napušta AC Milan: Evo gdje će Gianluigi Donnarumma nastaviti karijeru!

Prema pisanju talijanskih novina La Repubblica, golman AC Milana Gianluigi Donnarumma sljedećeg ljeta će po svemu sudeći preći u redove Paris Saint-Germaina.

Donnarumma napušta Milan

19-godišnjak se već dugo vremena povezuje sa odlaskom sa San Sira, unatoč tome što je na početku sezone produžio ugovor sa klubom, a za njega je zainteresovano nekoliko europskih velikana, uključujući i Real Madrid.

Nije tajna da njegov agent Mino Raiola želi pronaći novu destinaciju za vjerovatno najtalentiranijeg golmana na svijetu u ovom trenutku, a nedavno je priznao kako bi Donnarumma napustio Milan već prošlog ljeta da je on odlučivao. On je u intervjuu za Calciomercato rekao: “Da sam ja odlučivao, on bi napustio AC Milan. Međutim, odlučio je ostati u klubu i poštujem njegovu odluku, ali sljedeće godine mora otići u vrhunski klub ukoliko želi postati najbolji golman na svijetu. To sam već rekao i to je moja ideja.”

Raiola je poznat kao jedan od najboljih agenata na svijetu, a neki od njegovih klijenata su zvijezde poput Paula Pogbe, Zlatana Ibrahimovića i Marca Verrattija. La Repubblica navodi kako bi Rossoneri prihvatili ponudu od oko 50 miliona eura za svoju zvijezdu, a vrlo vjerovatno bi sljedećeg ljeta mogao postati najskuplji golman svih vremena.

[su_bonus]

Još jedan dokaz koji ide u korist mogućeg odlaska Donnarumme iz kluba je izjava sportskog direktora AC Milana, koji je prije nekoliko dana rekao kako je zainteresovan za dovođenje golmana Napolija Pepea Reine, kojem ugovor sa Napolitancima ističe na kraju trenutne sezone.

Otkako je debitovao za prvi tim sa samo 16. godina 2015. godine, ‘nasljednik Buffona’, kako ga mnogi nazivaju, ukupno je nastupio u 112 utakmica u dresu Milana, te je 41 put uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. Pored toga, nastupio je i četiri puta u dresu reprezentacije Italije.

AC Milan se trenutno nalazi na šestom mjestu u Seriji A sa 44 osvojena boda iz 26 odigranih utakmica, te ih osam bodova dijeli od četvrtog mjesta na kojem se nalazi Lazio, a koje vodi u Ligu prvaka. Međutim, Lazio je odigrao dvije utakmice više, dok petoplasirani Inter ima 51 osvojen bod.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!