NaslovnicaVijestiNAVIJAČI IZGLASALI: Ovo je najboljih 11 proteklog desetljeća u Premier ligi!

NAVIJAČI IZGLASALI: Ovo je najboljih 11 proteklog desetljeća u Premier ligi!

S obzirom da se uskoro bliži 2020. godina, odnosno početak novog desetljeća, navijači su izglasali najboljih 11 u Premier ligi u proteklom desetljeću. Naime, BBC Sport je postavio anketu ljubiteljima najzanimljivije lige na svijetu, u kojoj su oni odlučili koji igrači su bili najbolji na svakoj poziciji.

Tim desetljeća u Premier ligi

Glasalo je tisuće ljudi, a rezultati su itekako zanimljivi. Zapravo, cijeli tim se sastoji od igrača iz pet klubova, a riječ je o Chelseaju, Liverpoolu, Manchester Cityju, Manchester Unitedu, te Tottenham Hotspuru, dok su samo dvojica igrala za druge klubove u najvišem engleskom rangu nogometa.

Ta dva igrača su N’Golo Kante i Virgil van Dijk, koji su pored Chelseaja i Liverpoola nastupali još i za Leicester City i Liverpool. Kante je sa Leicester Cityjem osvojio titulu, ali je Van Dijk svakako uvršten u tim zbog svog učinka u dresu ‘Redsa’, a ne u dresu ‘Svetaca’.

72% glasača je odabralo formaciju 4-3-3, koju je najviše vrhunskih klubova koristilo u proteklih deset godina, mada je i formacija sa tri centralna defanzivca nekim timovima donosila uspjeh. Kada je u pitanju golmanska pozicija, u glasanju su dominirali David de Gea i Petr Čech, a Španjolac je na kraju slavio sa 57% osvojenih glasova u odnosu na Čechovih 37%.

Igrač koji se našao u timu, a da je osvojio najmanji procenat glasova, samo 19%, bio je Trent Alexander-Arnold, što je i razumljivo s obzirom da je konkurencija na poziciji desnog beka bila velika, jer su tu još i Kyle Walker, Cesar Azpilicueta i Pablo Zabaleta. U veznom redu našli su se Kevin de Bruyne (57%), Steven Gerrard (42%) i N’Golo Kante (37%), što nije ostavilo mjesta za Davida Silvu, iako se on našao u top deset općenito po broju osvojenih glasova.

Izabrani napadač, Sergio Aguero, osvojio je čak 69% posto glasova, što je najveći procenat osvojenih glasova od svih igrača za koje se moglo glasati. Iznenađujuće je što se u timu nije našao niti jedan igrač Arsenala, ali razlog za to je svakako što nisu osvojili titulu još od davne 2004. godine.

Najboljih 11 proteklog desetljeća u Premier ligi izgleda ovako:
David de Gea
Trent Alexander-Arnold
Virgil van Dijk
Vincent Kompany
Patrice Evra
N’Golo Kante
Steven Gerrard
Kevin De Bruyne
Eden Hazard
Harry Kane
Sergio Aguero

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!