NaslovnicaVijestiNavijači njemačkog tima bijesni zbog podrške Izraelu koju pruža njihova uprava

Navijači njemačkog tima bijesni zbog podrške Izraelu koju pruža njihova uprava

Navijači njemačkog kluba St. Pauli su među rijetkima koji su se odvažili glasno izraziti svoje protivljenje izraelskim aktivnostima na palestinskom teritoriju koje smatraju terorom. Udruga navijača ovog kluba (FCSP International) danas je izdala otvoreno pismo Upravi kluba u kojem je postavila nekoliko pitanja.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Oni su zbunjeni zbog podrške koja je pružena Izraelu, koji se trenutno nalazi u otvorenom ratnom sukobu s Palestinom.

“Svaki rat donosi ubojstva, ništa ne može opravdati nasilje nad civilima. Zato je dobro da je klub osjetljiv na tu problematiku. Žalosti nas što klub nije zauzeo stav o palestinskim civilima u Gazi, koji su u blokadi već 14 godina, što nije rekao ništa o ljudima koji su napadnuti u džamiji Al-Aqsa na njihov najsvetiji dan, nego je odlučio držati se po strani. Gledali smo stvari u tišini, ali ovo nas je natjeralo da konačno progovorimo.

Znamo i razumijemo oprezan stav njemačke ljevice prema Izraelu. Zbog holokausta koji je nažalost počinjen, te će stvari uvijek biti osjetljive. No, sa tugom konstatujemo da ovo omogućuje nekim navijačima da stave pritisak na upravu kluba. Ti ljudi nas stalno napadaju i optužuju za antisemitizam. Budimo potpuno iskreni: naš otpor Izraelu nema nikakve veze s činjenicom da Jevreji žive u Izraelu. Otkad je rasizam suprotstaviti se 75-godišnjem bezakonju, nepravednoj okupaciji, režimu apartheida, vjerskoj i fašističkoj vlasti, koja betonira izvore vode ljudima? To je demagogija koju ne prihvaćamo. Po ovom pitanju se razilazimo sa tim ljudima. Ipak, u većini stvari naš sistem vrijednosti je isti, ujedinjuje nas sve St. Pauli i očekujemo empatiju. Onakvu kakvu mi osjećamo.

Mi smo navijači St. Paulija, svi smo mi antifašisti i antirasisti. Protivimo se okupaciji, imperijalizmu i kolonijalizmu. Ne želimo stati na stranu takvih ljudi. Podržavamo pravo palestinskog naroda na samoobranu i samoopredjeljenje. Želimo mir na Bliskom istoku koliko i vi, ali dobro znamo tko želi rat. Jednako tako osuđujemo vjerski fundamentalizam Hamasa, kršenje ljudskih prava i brutalnost Hamasovog režima, s tim ljudima nemamo ništa više zajedničkog nego s režimom Benjamina Netanyahua. Mi nismo na strani Hamasa, mi ih preziremo. Hamas je jednostavno tužan rezultat politike koja se provodi u Palestini, i stoga stojimo uz palestinski narod, isti narod koji još uvijek bombardiraju fosfornim bombama.

Pozivamo obje strane da okončaju rat, pozivamo na nastavak mirovnih pregovora i pozivamo na trajno rješenje, koje osigurava slobodu i miran suživot Izraela i Palestine. SLOBODA PALESTINI. ZAUSTAVITI RAT. MIR NA BLISKOM ISTOKU”, stoji u priopćenju navijača St. Paulija.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!