NaslovnicaVijestiNAVIJAČI SE PRISJETILI: Evo što je Giroud rekao kada je napustio Arsenal...

NAVIJAČI SE PRISJETILI: Evo što je Giroud rekao kada je napustio Arsenal prošle godine!

Večeras je odigrano finale Europske lige između dva velika gradska rivala Chelseaja i Arsenala, a ‘Plavci’ su slavili visokim rezultatom 4-1. Sjajnu utakmicu je odigrao Olivier Giroud, koji je postigao vodeći gol protiv svog bivšeg kluba u 49. minuti.

Izjava Girouda nakon odlaska iz Arsenala

Ubrzo su oslijedila i naredna dva gola. Prvo je Pedro na asistenciju Hazarda pogodio za 2-0 u 60. minuti, da bi sam Hazard pet minuta kasnije iz penala povećao prednost na 3-0. Samo četiri minute kasnije Alex Iwobi je vratio ‘Topnike’ u igru, ali sve nade su pale u vodu kada je u 72. minuti Hazard postigao gol za konačnih 4-1.

Mnogi navijači Arsenala nisu krili nezadovoljstvo na društvenim medijima zbog vodećeg gola Oliviera Girouda, te su mišljenja kako francuski napadač zapravo nije trebao napustiti klub. Razlog zbog kojeg je otišao? Pierre-Emerick Aubameyang. Dolazak bivšeg napadača Borussije je glavni razlog zbog kojeg je Giroud otišao, što je i sam priznao u to vrijeme.

Kada je odlazio sa Emiratesa, Olivier je izjavio: “Razgovarao sam sa trenerom i pitao ga što će se dogoditi kada dođe Aubameyang. Stavio sam ga pod mali pritisak, kao i moj agent, sa kojim sam razgovarao nekoliko puta dnevno. To je normalno u takvim situacijama. Nisam želio tek tako otići u Chelsea, što je bilo najbolje rješenje za mene.”

“Wenger mi je rekao: ‘ne brini, dat ću sve od sebe da budeš sretan’. Nikad nisam zatražio da odem. Međutim, znao sam da mi neće praviti probleme, s obzirom na odnos koji smo imali. Čak mi je rekao da bi ga strašno naljutilo da nisam otišao na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Taj period u Arsenalu je bio frustrirajući. Za godinu i pol dana sve se pogoršalo, nisam mogao tako nastaviti.”

“Nisam mogao sebi dopustiti da ostanem još godinu dana u klubu i budem rezerva, čak i druga rezerva. Zabrinuo sam se za svoju budućnost zbog dolaska novog napadača. Želio sam ponovo biti sretan igrajući, tako da sam otišao.”

Najnovije vijesti

Premier liga oduzela bodove Nottingham Forestu

0
Premier liga je donijela odluku da kazni Nottingham Forest s oduzimanjem četiri boda na prvenstvenoj tablici zbog kršenja ligaških pravila koja su postavljena kako...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!