NaslovnicaVijestiNE IGRA SUTRA PROTIV BAYERNA? Jedna od najvećih zvijezda Liverpoola propustila današnji...

NE IGRA SUTRA PROTIV BAYERNA? Jedna od najvećih zvijezda Liverpoola propustila današnji trening!

Prema pisanju izvora bliskih klubu, jedna od najvećih zvijezda Liverpoola je propustila današnji trening, samo dan pred utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Bayern Munchena, a riječ je o napadaču Robertu Firminu.

Firmino povrijeđen pred utakmicu protiv Bayerna

Brazilski reprezentativac se navodno nije pojavio u trening centru zbog virusa, a pored njega odsutan je bio i Dejan Lovren. Ukoliko je ovo zaista istina, to bi mogao biti veliki udarac za ‘Redse’, koji također sutra na raspolaganju neće imati ni stub obrane, suspendiranog Virgila van Dijka.

Firmino, koji je na 31 utakmici ove sezone postigao 11 golova, protiv Bavaraca je igrao osam puta u svojoj karijeri, a otkako je stigao u Liverpool jedan je od ključnih igrača Kloppovog tima. Vijest o njegovom odsustvu sa treninga objavio je novinar James Pearce na svom službenom twitter profilu.

Međutim, još jedan novinar upoznat sa dešavanjima u redovima engleskog velikana izvijestio je kako su u klubu još uvijek optimistični, te se nadaju da će i Firmino i Lovren biti spremni za sutrašnji okršaj protiv prvaka Njemačke. Ipak, ukoliko se Firmino ne oporavi na vrijeme, Klopp bi priliku mogao dati Danielu Sturridgeu ili Divocku Origiju.

Kao alternativna opcija spominje se moguća kombinacija sa Xherdanom Shaqirijem, a u tom slučaju bi Mohamed Salah bio najistureniji igrač u vrhu napada. Liverpool, koji je trenutno vodeći na tabeli Premier lige, te ima isti broj osvojenih bodova kao i Manchester City, u susret protiv Bayern Munchena ulazi kao blagi favorit, s obzirom da su u sjajnoj formi, te da se ova prva utakmica igra na Anfieldu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!