NaslovnicaVijestiNE ODUSTAJU: Pored novca, Juventus ponudio i napadača za Matthijsa de Ligta!

NE ODUSTAJU: Pored novca, Juventus ponudio i napadača za Matthijsa de Ligta!

Već nekoliko tjedana ne prestaju špekulacije o mogućem odlasku Matthijsa de Ligta u redove talijanskog prvaka Juventusa. ‘Stara dama’ je poslala već nekoliko ponuda za možda i najtalentiranijeg mladog igrača svijeta u ovom trenutku, ali čelnici Ajaxa su sve ponude odbili.

Juventus ne odustaje od De Ligta

Ipak, Bianconeri su navodno sada spremni ponuditi i jednog od napadača kako bi doveli Nizozemca. Naime, novine La Gazzetta dello Sport danas pišu kako su pregovori znatno nazadovali u posljednjih nekoliko dana, jer se klubovi ne mogu dogovoriti oko visine odštete.

Ajax navodno traži preko 75 miliona eura za De Ligta, dok Juventus nije spreman ponuditi više od 60 miliona eura. S obzirom na to, uprava talijanskog velikana razmišlja o tome da ponudi i Moisea Keana na posudbu u Amsterdam kako bi smanjili cifru koju Nizozemci traže.

Kean je protekle sezone u dresu Juvea skupio 17 nastupa u svim takmičenjima, te pritom postigao sedam golova. Također je debitovao i za reprezentaciju Italije, u čijem dresu je postigao dva gola na tri odigrane utakmice.

U izvješću također piše kako su osobni uvjeti između De Ligta i Juventusa već dogovoreni, te da je sada sve na čelnicima Ajaxa. Nizozemski prvak je već izgubio Frenkieja de Jonga, koji je otišao u Barcelonu za 75 miliona eura.

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!