NaslovnicaVijestiNEOČEKIVANA GESTA JOSE MOURINHA: Salah otkrio što mu je Portugalac rekao na...

NEOČEKIVANA GESTA JOSE MOURINHA: Salah otkrio što mu je Portugalac rekao na Anfieldu

Mohamed Salah i Kevin de Bruyne imaju jednu zajedničku stvar – obojica su bili nepoželjni od strane Jose Mourinha u Chelseaju. Mohamed Salah i De Bruyne su, bez sumnje, dva najbolja igrača u Premier ligi ove sezone za Liverpool i Manchester City.

Neočekivana gesta

Mourinho mora da se osjeća vrlo glupo nakon što im nije dao priliku dok su bili u Chelseaju, kada je Portugalac bio menadžer na Stamford Bridgeu.

Iako nema sumnje da je prodao De Bruynea kada je bio menadžer Chelseaja, Mourinho je pokušao da se ‘opere’ od prodaje Mohamed Salaha dok je bio u klubu.

“Ljudi kažu da sam ja prodao Salaha i to je upravo ono suprotno”, rekao je Mourinho nedavno za ESPN. “Kupio sam Salaha.”

“Ali on je došao kao mladić, fizički je bio nespreman, mentalno također, društveno i kulturalno izgubljen i sve je bilo teško za njega.”

“Odlučili smo ga poslati na posudbu, a on je to i sam zatražio. Želio je igrati više minuta, sazreti, a mi smo ga posudili Fiorentini, a tamo je počeo da sazrijeva.”

“Chelsea je odlučio prodati ga, OK? Kada kažu da sam ga ja prodao, to je laž. Kupio sam ga. Složio sam se sa posudbom, mislio sam da je to potrebno.”

Nije baš iznenađujuće što Mourinho odbija priznati da je imao bilo kakvu uključenost u Salahovu prodaju iz Chelseaja, s obzirom na sezonu koju Egipćanin ima.

Salah je već ove sezone osvojio nagrade za PFA igrača godine, najboljeg igrača sezone u Premier ligi i Zlatnu kopačku Premier lige.

A, također bi mogao osvojiti i trofej Lige prvaka.

Ali čini se da Jose Mourinhou ne smeta Salahov uspjeh.

To je zato što je zvijezda Liverpoola otkrila prvu stvar koju mu je Mourinho rekao prije utakmice Redsa protiv Manchester Uniteda.

“Sreo sam ga dva puta – u našoj utakmici ovdje na Anfieldu i u drugoj utakmici u Manchesteru”, rekao je Salah za Egypt Today.

“Rekao mi je da je sretan sa onim što radim, pa sam mu se zahvalio. Nismo mnogo razgovarali, samo sam htio da ga pozdravim i on je rekao da je sretan zbog mene.”

To je klasa Jose Mourinha.

Nekoliko dana nakon što je Salah dramatičnim penalom ispalio Egipat na Svjetsko prvenstvo, Liverpool i Manchester United su se sukobili na Anfieldu.

I moglo se vidjeti da je Mourinho čestitao Salahu na tome. Međutim, portugalski menadžer je spriječio Salaha da postigne gol u obje utakmice protiv Uniteda ove sezone – statistika sa kojom se samo dva menadžera mogu pohvaliti ove sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!