NaslovnicaVijestiNEOČEKIVANA REAKCIJA: Evo što je Leroy Sane poručio nakon što je saznao...

NEOČEKIVANA REAKCIJA: Evo što je Leroy Sane poručio nakon što je saznao da ne ide na Svjetsko prvenstvo!

Jučer je cijela nogometna javnost ostala šokirana odlukom izbornika Njemačke Joachima Lowa da na listu od 23 igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu ne uvrsti i zvijezdu Manchester Cityja Leroya Sanea.

Sane propušta Svjetsko prvenstvo

Brzonogi Sane je imao nevjerovatnu sezonu u dresu ‘Građana’, u kojoj je u ukupno 49 nastupa u svim takmičenjima postigao 14 golova i podijelio 19 asistencija, te je izabran za mladog igrača sezone u Premier ligi.

Unatoč svemu tome, on neće nastupiti u Rusiji ovog mjeseca, a Low je na pitanje novinara zašto ga nije pozvao odgovorio: “To je bila vrlo teška odluka, morao sam birati između njega i Juliana Brandta, i na kraju sam izabrao Brandta. Leroy je veliki talent, vratit će se u reprezentaciju u septembru. Da se radilo o utrci na sto metara, bio bi to foto finiš.”

Jučer i danas se pojavilo mnogo špekulacija oko toga koji je zapravo pravi razlog ove odluke Joachima Lowa, a engleske novine The Sun su izvijestile kako je Saneovo ponašanje glavni razlog zbog kojeg propušta Svjetsko prvenstvo. Još jedan mogući razlog zbog kojeg ga Low nije pozvao je njegovo nezalaganje u dresu nacionalnog tima. Naime, iako briljira u dresu Manchester Cityja, on u dresu reprezentacije u ukupno 12 nastupa nije uspio postići niti jedan gol, te je imao samo jednu asistenciju.

Ipak, 22-godišnjak je danas otkrio kako nije ljut zbog ove odluke, napisavši na svom službenom twitter profilu: “Hvala vam svima za ohrabrujuće poruke jučer i danas. Očigledno je da sam razočaran što neću učestvovati na Svjetskom prvenstvu, ali moram prihvatiti ovu odluku i dat ću sve od sebe da se vratim jači! Ostatku tima ne želim ništa osim uspjeha u Rusiji. Osvojite taj naslov!”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!