NaslovnicaVijestiNeredi u Buenos Airesu nakon Superclasica u Madridu

Neredi u Buenos Airesu nakon Superclasica u Madridu

River je savladao Bocu u uzvratu povijesnog finala Copa Libertadores u Madridu, a odmah poslije utakmice uslijedilo je veliko slavlje i neredi u Buenos Airesu.

neredi u Buenos Airesu

“Milioneri” su u uzvratnom susretu finala Copa Libertadores pobijedili najvećeg rivala Bocu Juniors poslije produžetaka sa 3:1. Duel je odigran u Madridu na Santiago Bernabeu, zbog nereda uoči utakmice koja se trebala odigrati na Riverovom Monumentalu.

Boca je povela u 44. minuti golom Daria Benedetta, a izjednačio je Lucas Pratto u 68. minuti.

Već nakon tri minute igre u produžecima, Boka je ostala s igračem manje nakon što je isključen Wilmar Barrios. River je potom stigao u vodstvo u 109. minuti golom Juana Fernanda Quintera, a pobjedu je potvrdio Gonzalo Martinez u posljednjim trenucima susreta.

Boca je osvojila šest naslova Cope Libertadores, a Riveru je ovo četvrti naslov u povijesti.

Po okončanju utakmice u Madridu počelo je veliko slavlje navijača Rivera, koje se prenijelo i na ulice Buenos Airesa. Ipak, nisu se dugo radovale pristalice “Milionera”, pošto su se sukobile sa organima reda.

Oko 60.000 navijača našlo se na centralnom trgu glavnog grada Argentine, a među njima je bilo i onih koji su kasno uveče krenuli sa kamenovanjem policije. Ovi su uzvratili ispaljevanjem gumenih metaka i upotrebom suzavca.

Navijači su se peli na uličnu rasvjetu, zgrade, a koristili su i pirotehnička sredstva. Sukob je trajao skoro sat vremena, a krajnji ishod su brojni uhapšeni i ozlijeđeni.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!