NaslovnicaVijestiNeslavan potez Sarrija nakon poraza, Guardiola stao u njegovu odbranu!

Neslavan potez Sarrija nakon poraza, Guardiola stao u njegovu odbranu!

City je demolirao Bluese na Etihadu u derbiju 26. kola Premijer lige rezultatom 6:0, Guardiola se nakon posljednjeg zvižduka suca uputio ka Italijanu uz pruženu ruku, ali je ovaj izbjegao pozdrav i “proletio” pored njega ka tunelu.

“Nije me vidio. Imam dobar odnos sa njim i nema tu nikakvih problema”, konstatovao je Pep, a potom stao u odbranu Sarrija, koji se ne nalazi u tako dobroj situaciji u Chelseaju:

“Ljudi ne razumiju koliko je teško nešto napraviti. Očekuju da menadžer dođe, kupi neke nove igrače i da sve odmah funkcioniše. Ne ide to tako. Neophodno je vrijeme”.

Dešavanjima na terenu, očekivano, Guardiola je bio više nego zadovoljan.

“Neverjerovatna sedmica, nevjerovatna utakmica. Jako sam zadovoljan što smo samo nekoliko dana poslije pobjeda Evertona i Arsenala uspjeli da se oporavimo i slavimo. Postići šest golova protiv Chelseaja na način na koji mi igramo je nešto nevjerovatno. Mislim da smo imali i malo sreće da postignemo tri iz prve četiri šanse. Pričali smo jutros, vježbali prekide, neke posebne kretnje ali ni na kraj pameti mi nije bilo da ćemo postići ovoliko golova. Uspjeli smo u tome i to je najveći kompliment mojim igračima koji su bili nevjerovatni”.

Drugi hat-trick u poslednje tri utakmice postigao je maestralni Sergio Aguero.

“Sergio je igrač koji svake sezone donosi mnogo golova. Divim se nogometašima kao što je on, njihovom kontinuitetu. Mladi dođu i prođu, samo neki od njih ostanu tako dugo u vrhu”.

Posle pobjede nad Chelseajem, City se vratio na prvo mesto na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i Liverpool, uz utakmicu više u odnosu na Redse.

“Sačekaćemo da vidimo šta će Liverpul da uradi na Old Traffordu jer imamo utakmicu više od njih. Ako oni pobijede tamo, biće lideri. Mi ćemo u tom slučaju biti drugi, ali ja će i dalje biti ponosan na svoje momke”, zaključio je Guardiola.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!