NaslovnicaVijestiNEVJEROVATAN RAZLOG: Evo zbog čega FIFA nije uvažila glasove Salaha u izboru...

NEVJEROVATAN RAZLOG: Evo zbog čega FIFA nije uvažila glasove Salaha u izboru za najboljeg igrača svijeta!

Nekoliko dana nakon ceremonije, na kojoj je Lionel Messi proglašen najboljim igračem svijeta, iz FIFA-e su otkrili razlog zbog kojeg se glasovi zvijezde Liverpoola Mohameda Salaha nisu računali.

FIFA nije uvažila glasove Salaha

Iako je sa ‘Redsima’ osvojio Ligu prvaka, te imao sjajnu individualnu sezonu, Egipćanin se nije našao na finalnoj listi tri favorita za ovu nagradu, ali je učestvovao u glasanju kao kapiten svoje reprezentacije.

On nije krio nezadovoljstvo nakon što je saznao da njegovih glasova nema na listi svih glasova koje je FIFA objavila nedugo nakon ceremonije. Naime, on je na svom službenom twitter profilu napisao: “Što god pokušaju kako bi uništili moju ljubav prema Egiptu, neće u tome uspjeti.”

Ipak, iz FIFA-e su se izjasnili povodom ovog slučaja, objavivši izvješće u kojem piše: “Tokom pregledavanja glasova podnijetih od strane Nogometnog saveza Egipta 15. kolovoza, primjećeno je kako su glasovi napisani velikim slovima, te zbog toga nisu važeći (vjerodostojni). Obrasce za glasanje također nije potpisao glavni tajnik, što je obavezno.”

Iz FIFA-e su također dodali kako je po ovom pitanju kontaktiran ured predsjednika saveza, ali odgovor nije stigao na vrijeme kako bi se glasovi uračunali.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!