NaslovnicaVijestiNEVJEROVATAN RAZLOG: John Obi Mikel objasnio zbog čega je odlučio doći u...

NEVJEROVATAN RAZLOG: John Obi Mikel objasnio zbog čega je odlučio doći u Chelsea, a ne u Manchester United!

Bivši veznjak Chelseaja John Obi Mikel prisjetio se vremena kada je dolazio u londonski klub, te otkrio razlog zbog kojeg se odlučio za ‘Plavce’ ispred Manchester Uniteda, koji mu je također nudio ugovor.

Obi Mikel o dolasku u Chelsea

On je na Stamford Bridgeu proveo čak 11 godina, te osvojio mnoštvo trofeja, uključujući dvije Premier lige, tri FA Kupa, te po jednu Ligu prvaka i Europsku ligu. Međutim, njegova karijera je mogla krenuti u drugom smjeru da se odlučio za dolazak u United.

[su_bet365_100bonus]

Mikel je 2005. godine važio za jednog od najtalentiranijih mladih igrača, nakon što je sa reprezentacijom Nigerije stigao do finala U20 Svjetskog prvenstva, gdje ih je porazila Argentina. Na tom prvenstvu Zlatnu loptu za igrača turnira osvojio je Lionel Messi, a Mikel je završio na drugom mjestu. Nakon toga, i u Chelseaju i u Manchester Unitedu su bili uvjereni u njegov dolazak, a on je čak bio i predstavljen u dresu ‘Crvenih vragova’ kao novo pojačanje 2006. godine, da bi na kraju ipak završio na Stamford Bridgeu. 31-godišnjak je konačno u kolumni za The Players Tribune otkrio što se točno dogodilo i zbog kojeg razloga je promijenio odluku i izabrao Chelsea.

[su_bingo]

Napisao je: “Reći ću vam što se dogodilo. Svi oko mene su se borili za moj potpis, agenti, treneri, stranci, svi su mi davali razne papire. Sa jedne strane Sir Alex Ferguson me zvao telefonom, a s druge strane Roman Abramovič me je smjestio negdje u Londonu, sakrio me i samo nekoliko ljudi je znalo gdje se nalazim. Bilo je stvarno zbunjujuće, još sam bio mlad u to vrijeme.”

“No, znate li što me je natjeralo da izaberem Chelsea? Klub je pored mene doveo još trojicu igrača iz Nigerije, oni su bili zajedno sa mnom u kući u Londonu kako bi mi pravili društvo. Njihovi životi su zavisili od moje odluke. Da sam otišao u United, oni bi se vratili u Nigeriju, a odabravši Chelsea dobili su priliku da izgrade karijere. Bez obzira koliko one trajale, bilo mi je važno da im pružim priliku. Odabrao sam Chelsea, i četiri života su se promijenila tog dana.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!