NaslovnicaVijestiNevjerovatan slučaj u Championshipu: Nogometaš će dobiti milion eura bonusa bez odigrane...

Nevjerovatan slučaj u Championshipu: Nogometaš će dobiti milion eura bonusa bez odigrane minute!

Kaluzule u ugovorima nogometaša mogu postati noćne more, kako za nogometaše a tako i za klubove. Takav slučaj se desio u drugom rangu engleskog nogometa u klubu Aston Ville koja traži plasman u Premier ligu, a ako ga izbore mogli bi ostati bez milion eura, na jedan vrlo bizaran način.

milion eura bonusa

Ako se Aston Villa vrati u elitnu Premier ligu, Ross McCormack će biti sasvim sigurno najsretniji igrač od svih igrača kluba. Ovaj 31-godišnji nogometaš je po dolasku u klub na početku prošle sezone potpisao ugovor iz snova a tada nije ni slutio da bi zbog toga mogao zaraditi ogromnu svotu novca.

Aston Vila ga je prvi dio sezone posudila u australski klub iz grada Melbourneu, ali igrač se vratio u Birmingham u siječnju, gdje do sada nije zabilježio ni jednu minutu na terenu.

Očito, to mu ne predstavlja problem, jer ima potpisan ugovor s godišnjom zaradom od 2,3 milijuna funti za igranje u drugoj ligi! Odnosno, sjedenje na klupi.

>> KOLUMBIJAC NALJUTIO NAVIJAČE ŠIROM SVIJETA: Evo što je uradio protiv Real Madrida!

I ne samo to. Na potpisivanju ugovora, igrač je također za sebe izborio posebnu klauzulu koja će se aktivirati ukoliko se Aston Villa vrati u elitni rang engleskom nogometa, a na dobrom su putu. U tom će slučaju dobiti bonus od milijun funti, neovisno o odigranim minutama u ovoj sezoni.

[su_champions_league]

Još veći problem za Aston Villu može predstavljat njegov ugovor, koji traje još dvije godine. Ukoliko sada ne izbore plasman, McCormack će imati još dvije godine vremena za bonus, a pri tome će zaraditi skoro 5 miliona funti. Nevjerovatno.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!