NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNA FORMA: Romelu Lukaku izjednačio rekord legendarnog Ronalda Il Fenomena!

NEVJEROVATNA FORMA: Romelu Lukaku izjednačio rekord legendarnog Ronalda Il Fenomena!

Inter je danas u 11. kolu Serije A slavio rezultatom 2-1 na gostovanju kod Bologne, a oba gola za veliki preokret postigao je sjajni Romelu Lukaku, koji je tako izjednačio jedan zanimljiv rekord lige.

Lukaku izjednačio rekord Ronalda

Domaćin je vodio sve do 15 minuta pred kraj utakmice, kada je Lukaku izjednačio golom nakon kornera, da bi zatim u sudijskoj nadoknadi golom iz penala svom timu donio sva tri boda, te ih vratio na vrh tabele.

To su bili njegovi osmi i deveti ligaški golovi otkako je stigao na Giuseppe Meazzu iz Manchester Uniteda proteklog ljeta. Belgijski napadač je tako postao prvi igrač koji je postigao devet ili više golova u svojih prvih 11 nastupa u Seriji A u dresu Intera još od legendarnog Brazilca Ronalda, koji je isto učinio u sezoni 1997/98.

Il Fenomeno je tu sezonu završio sa 25 golova u ligi, te 34 u svim takmičenjima, a ponoviti to će biti veliki izazov za Lukakua. Ipak, jedno je sigurno, Antonio Conte je u potpunosti promijenio stanje u klubu od dolaska.

Njegov tim je pokazao sjajan mentalitet danas preokrenuvši rezultat, a ovo im je ujedno bio i susret sa najmlađih početnih 11 (25 godina i 266 dana) u Seriji A još od augusta 2015. godine. Oni su također sada i jedini tim iz liga petice koji ima stopostotni učinak na gostovanjima ove sezone, sa šest pobjeda.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!