NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNA PROVOKACIJA: Evo kako je Dries Mertens iznervirao navijače Liverpoola pred večerašnju...

NEVJEROVATNA PROVOKACIJA: Evo kako je Dries Mertens iznervirao navijače Liverpoola pred večerašnju utakmicu!

Pred Liverpoolom je večeras možda i ključna utakmica u sezoni, utakmica protiv Napolija od koje će zavisiti to da li će proći u nokaut fazu Lige prvaka, ili će igrati u Europskoj ligi u drugom dijelu sezone.

Mertens iznervirao navijače Liverpoola

Nema sumnje kako će tim Jurgena Kloppa biti jako motiviran, s obzirom da im je potrebna pobjeda pod svaku cijenu. Međutim, mogli bi biti još više motivirani nakon što je napadač Napolija Dries Mertens dao jako kontroverznu izjavu pred večerašnji susret.

Znak ‘Ovo je Anfield’, koji se nalazi u tunelu legendarnog stadiona, veliki je dio Liverpoolove povijesti, a Mertens je odlučio izrugivati ga u intervjuu pred utakmicu. Prisjećajući se vremena kada je ranije u karijeri igrao na Anfieldu, dok je nastupao za Utrecht 2010. godine, Mertens je rekao: “Stvar koje se sjećam je da su imali znak na kojem je pisalo ‘Ovo je Anfield’, i svi su pričali o tome, tako da sam pomislio da je to jako veliki znak. Prošao sam kroz tunel stadiona i pitao ‘Gdje je taj znak’, na što su mi odgovorili kako sam prošao kraj njega i nisam ga primjetio. Na poluvremenu sam ga vidio i zapitao se ‘Zbog čega je to tako posebno?’.

I kao da to nije bilo previše, na pitanje novinara da li smatra da je Anfield zastrašujuć stadion, on je rekao: “Imaju posebne cijene za djecu, tako da ipak ne.”

Ovo nije prvi put da protivnici ismijavaju legendarni znak pred veliku utakmicu u Ligi prvaka. Naime, 2009. godine madridske novine Marca su objavile vijest sa naslovom ‘Ovo je Anfield, pa što?’. Ipak, to je dodatno motiviralo Liverpoolove igrače, koji su tada protiv Real Madrida na krilima Fernanda Torresa i Stevena Gerrarda slavili rezultatom 4-0, te prošli u četvrtfinale najelitnijeg europskog klupskog takmičenja. Tko zna da li je Mertens znao za ovaj slučaj, ali bi mogao večeras jako požaliti zbog ovog ismijavanja, baš kao što su tada požalili svi u Marci.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!