NaslovnicaVijestiNevjerovatne brojke: Pogledajte koliko zarađuju nogometni agenti

Nevjerovatne brojke: Pogledajte koliko zarađuju nogometni agenti

Najslađi dio kolača od nogometnih transfera završava u rukama menadžera. Nogometni agenti zarađuju ogromne sume novce, koje mogu samo da sanjaju čak i mnogi vrhunski nogometaši.

UEFA je napravila detaljnu analizu po kojoj su u razdoblju od 2014. do 2017. godine klubovi diljem Starog kontinenta (koji su igrali u europskim natjecanjima) uložili 19 milijardi eura u kupnju nogometaša, a od toga je njihovim agentima pripalo čak 2,5 milijardi europskih novčanica.

To znači da od ukupne sume u svim obavljenim transakcijama, čak 12,6 posto sredstava završava u džepovima visprenih menadžeru, što je u ovim vremenima kada se igrači uglavnom izdašno plaćaju – izuzetan postotak.

[su_premierleague]

Obrađeno je oko 2.000 nogometnih transfera pod kontrolom UEFA. Postotak koji pripada agentima je različit.

U prodajama većim od 5 milijuna eura, prosječno 9% otpada na račun posrednika, a u nekim slučajevima iznose čak 40% za transfere manje od 100.000 eura.

Primjer je prijelaz marokanskog reprezentativca El Kaddourija iz Napolija u Empoli prošle godine. Od transakcije vrijedne 1,5 milijuna eura, poznati menadžer Mino Raiola zaradio je 300.000 eura.

Od transfera Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United, tadašnjeg svjetskog rekorda, inkasirao je enormnih 46 milijuna eura, što je suma koju veliki broj odličnih igrača zaradi za nekih 10-ak godina.

Raiola se tada “počastio” vilom u Miamiju, u kojoj je nekada živio mafijaški boss Al Capone. Cijena, prava “sitnica”, osam milijuna eura…

[su_bet365_app]

Za Raiolu, jednog od najvećih trgovaca nogometašima, ovo je mala suma u prometu, pošto je poznato da zastupa mnogo veće “face”, poput Pogbe, Lukakua, Ibrahimovića, Verattija, Balotellija i Donnarumme.

Naravno, treba spomenuti i Jorgea Mendesa, još jednog superagenta, koji zastupa Cristiana Ronalda, Jamesa Rodrigueza, Diega Costu, Falcaa…

Menadžerski poslovi postaju sve transparentniji pošto UEFA-e od 2016. godine zahtijeva od svih nacionalnih saveza da registriraju sve naknade plaćene od strane predstavnika klubova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!