NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo što Antonio Conte treba prestati raditi ili bi mogao dobiti...

NEVJEROVATNO: Evo što Antonio Conte treba prestati raditi ili bi mogao dobiti otkaz

Nakon što je prošle sezone Chelsea osvojio Premier ligu, ove sezone timu Antonija Contea i ne ide sve onako kao što su očekivali, te se u posljednjih nekoliko mjeseci pojavilo mnogo špekulacija o tome kako bi talijanski stručnjak mogao dobiti otkaz.

Antonio Conte blizu otkaza

Plavci se trenutno nalaze na petom mjestu, te postoji velika mogućnost da neće igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone, s obzirom da za četveroplasiranim Tottenham Hotspurom zaostaju pet bodova devet kola prije kraja sezone.

Međutim, engleski mediji su danas prenijeli vijest kako bi Conte mogao dobiti otkaz čak i da osigura igranje u Ligi prvaka. The Sun je objavio kako mu je vlasnik kluba Roman Abramovič poručio da prestane kritizirati upravu i nedostatak kvalitetnih pojačanja, što je Talijan uradio u nekoliko navrata tokom ove sezone. Vjeruje se da Abramovič planira zadržati Contea na poziciji trenera, ali je ljut zbog njegovog konstantnog kritiziranja uprave, te to više neće ignorirati.

Izvor blizak klubu u intervjuu za The Sun je rekao: “Roman nije baš sretan kad treba dati otkaz treneru. Igranje u Ligi prvaka je važno, ali ne utiče toliko na otkaze. Roman svakom treneru želi dati pravu priliku. Razlog zbog kojeg bi Antonio mogao dobiti otkaz je ukoliko se počne ponovo žaliti. U klubu su umorni od toga.”

[su_premierleague]

48-godišnjak se posljednji put žalio na nedostatak novca prošlog tjedna na press konferenciji pred utakmicu protiv Manchester Cityja, u kojoj je njegov tim poražen rezultatom 1-0. On je tad izjavio: “Imam velike ambicije, ali nemam dovoljno novca da trošim u Chelseaju. U klubu znaju kakve su moje ambicije i ideje, to je svima potpuno jasno.”

“Ne znam da li u klubu imaju iste ambicije kao ja, ne želim pričati o tome. Bitno je ono što se sad događa i moramo ostati fokusirani, o tim temama ćemo razgovarati u budućnosti. Sigurno je da, kad imate dobrog trenera i dosta novca za transfere, vjerovatno ćete imati uspješnu sezonu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!