NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo zbog čega je John Terry blokirao dolazak Sergija Aguera u...

NEVJEROVATNO: Evo zbog čega je John Terry blokirao dolazak Sergija Aguera u Chelsea 2011. godine!

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea je u ljeto 2011. godine bio na korak od dovođenja tadašnje zvijezde Atletico Madrida Sergija Aguera, ali je taj transfer blokirao bivši kapiten kluba John Terry zbog nevjerovatnog razloga.

Terry blokirao dolazak Aguera u Chelsea

Argentinac je na kraju završio u rivalu iz Premier lige Manchester Cityju, gdje je u proteklih osam godina stekao status jedne od najvećih legendi u povijesti kluba.

On je trenutno najbolji strijelac ‘Građana’ sa čak 244 postignuta gola u 352 nastupa u svim takmičenjima, a pomogao im je da osvoje četiri puta Premier ligu, četiri puta Liga kup, te jedan FA Kup otkako je stigao u klub.

Ipak, kako izvještava The Athletic, njegova karijera je mogla krenuti drugačijom putanjom da se John Terry nije usprotivio njegovom dovođenju jer navodno nije bio oduševljen njegovim talentom kada su ‘Plavci’ igrali protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka.

Terry je zapravo poručio upravi kluba kako bi umjesto njega trebali dovesti Davida Villu, koji je po njegovom mišljenju u to vrijeme bio puno bolji napadač. Na kraju niti jedan od njih dvojice nije došao na Stamford Bridge, a nema sumnje kako navijači Chelseaja zamjere svojoj bivšoj legendi na razočaravajućoj procjeni.

Na kraju je u tom ljetnom prelaznom roku 2011. godine stigao Romelu Lukaku iz Anderlechta za 15 miliona eura, u kojem su svi vidjeli nasljednika legendarnog Didiera Drogbe, ali on se nije baš proslavio u plavom dresu, te je ubrzo napustio klub.

Najnovije vijesti

Švedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

0
Predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF), Fredrik Reinfeldt, objavio je u petak da Švedske elitne lige neće usvojiti sustav video analize (VAR) uslijed snažnog protivljenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!