NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo zbog čega navijači PSG-a šalju poruke podrške Ben Arfi

NEVJEROVATNO: Evo zbog čega navijači PSG-a šalju poruke podrške Ben Arfi

Danas su navijači Paris Saint-Germaina putem društvenih medija poslali poruke podrške Hatemu Ben Arfi zbog nevjerovatnog razloga.

Hatem Ben Arfa dobio podršku

Naime, njihov klub je sinoć slavio protiv Monaca na Parku prinčeva rezultatom od čak 7-1, te tako postao novi prvak Francuske pet kola prije kraja sezone, a golove za domaći tim su postizali Giovani Lo Celso, Angel Di Maria, Edinson Cavani i Julian Draxler.

I dok je u posljednja 24 sata većina navijača slavila titulu i veliku dominaciju u ligi putem društvenih medija, mnogi od njih su odlučili pružiti podršku zaboravljenoj zvijezdi Parižana, Hatemu Ben Arfi, čiji ugovor sa klubom ističe na kraju sezone.

Bivši igrač Newcastle Uniteda u PSG je stigao u ljeto 2016. godine nakon sjajne sezone u dresu Nice. Međutim, Francuz još uvijek nije skupio niti jedan nastup ove sezone u bilo kojem takmičenju, a posljednji put je za klub igrao u aprilu prošle godine.

[su_no1forfootball]

Prema izvješću France Footballa, razlog zbog kojeg Ben Arfa ne dobija priliku je navodna svađa sa predsjednikom kluba Nasserom Al-Khelaifijem, za kojeg je u jednom od intervjua prošle godine rekao kako je teška osoba. Od tog trenutka Al-Khelaifi je poručio Ben Arfi kako više nikad neće zaigrati u dresu PSG-a, čega se ove sezone držao i trener tima Unai Emery, koji mu nije dao niti jednu minutu na terenu.

Zbog toga Ben Arfa neće dobiti priznanje, odnosno medalju, za osvajanje lige, što je izazvalo veliki val podrške od strane brojnih navijača kluba. Oni su na twitteru pokrenuli trend sa hashtagom #HatemChampion kako bi podigli svijest o situaciji u kojoj se 31-godišnjak nalazi, te natjerali upravu kluba da mu pruže priliku u preostalih pet utakmica u ligi kako bi se i njemu pripisalo osvajanje titule, s obzirom da na ljeto odlazi iz Pariza.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!