NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Guangzhou Evergrande poslao ponudu vrijednu 50 miliona eura za zvijezdu Barcelone!

NEVJEROVATNO: Guangzhou Evergrande poslao ponudu vrijednu 50 miliona eura za zvijezdu Barcelone!

Kako izvještava Goal, kineski superligaš Guangzhou Evergrande poslao je ponudu vrijednu 50 miliona eura za krilnog igrača Barcelone Malcoma. Brazilac je na Camp Nou stigao tek prije šest mjeseci iz Bordeauxa za oko 41 milion eura, samo nekoliko sati nakon što je već bio dogovoren njegov transfer u Romu.

Guangzhou želi Malcoma

Ipak, mnogi smatraju kako je donio lošu odluku dolaskom u redove katalonskog giganta, s obzirom da je skupio samo devet nastupa u svim takmičenjima od početka sezone, te pritom postigao tek dva gola. Mala minutaža mu je stvorila probleme i u reprezentaciji Brazila, gdje nije u planovima izbornika Titea, i to šest mjeseci pred početak Copa Americe, koja se ove godine održava u njegovoj rodnoj zemlji.

Ipak, za njega interes pokazuje Guangzhou Evergrande, kojeg sa klupe predvodi legendarni Fabio Cannavaro. Kineski velikan je u potrazi za zamjenom za ofanzivnog veznjaka Alana, koji će najvjerovatnije otići u redove Galatasaraya u ovom zimskom prelaznom roku. Cannavaro je navodno dao zeleno svjetlo za dolazak Malcoma, unatoč tome što je u kineskoj Superligi uveden ‘salary cap’, koji važi za predstojeću sezonu.

Ukoliko 21-godišnjak zaista pristane na ovaj transfer, u Guangzhouu će se pridružiti svom sunarodnjaku i bivšem veznjaku Barcelone Paulinhu. Bivši igrač Tottenham Hotspura je kroz sezonu 2017/18 nastupao u dresu Blaugrane, te pritom osvojio La Ligu i Kup Kralja. Njegov tim je završio na drugom mjestu u prvenstvu ove godine, sa pet bodova zaostatka za prvakom Shanghai SIPG-om, čije dvije najveće zvijezde Hulk i Oscar iza sebe imaju nevjerovatnu sezonu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!