NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Jedan od najboljih igrača Uniteda slavio Mourinhov otkaz na treningu, Carrick...

NEVJEROVATNO: Jedan od najboljih igrača Uniteda slavio Mourinhov otkaz na treningu, Carrick ga morao smirivati!

Prema pisanju engleskih medija, jedan od članova trenerskog osoblja Manchester Uniteda Michael Carrick morao je smirivati Paula Pogbu na treningu, nakon što je Francuz navodno počeo vikati ‘zaj***vao se sa pogrešnim igračem’ povodom Mourinhovog otkaza u klubu.

Pogba slavio Mourinhov otkaz na treningu

55-godišnjaku je otkaz uručen u utorak nakon sastanka sa izvršnim potpredsjednikom Edom Woodwardom. Portugalac je bio u jako lošim odnosima sa mnogim zvijezdama tima, a prije svih sa Paulom Pogbom.

Svima je polako postajalo jasno kako njih dvojica više ne mogu surađivati jedan s drugim, s obzirom da je Pogba u posljednjih nekoliko mjeseci počeo nagovještavati kako bi mogao napustiti Old Trafford ukoliko Jose ne ode. Kako izvještavaju mediji, Pogba je bio presretan na treningu nakon što je Mourinho dobio otkaz, a prema pisanjima novina The Sun navodno je vikao ‘zaj***vao se sa pogrešnim igračem’.

U izvješću piše kako mu je Carrick, koji je obavljao funkciju privremenog trenera prije nego što je u klub stigao Ole Gunnar Solskjaer, naredio da prestane s tim, te okupio sve igrače i poručio im kako niti jedan igrač nije veći od kluba. Pored toga, upozorio ih je kako će klub prodati bilo kojeg igrača koji pokazuje nepoštovanje prema članovima kluba ili bilo čemu vezanom za klub.

Mourinho je nakon otkaza izjavio: “Bio sam jako ponosan što sam nosio grb Manchester Uniteda od prvog dana kad sam stigao, i vjerujem da su navijači Uniteda to vidjeli. Kao što je to bio slučaj i sa mojim prethodnim klubovima, radio sam sa divnim ljudima i vjerujem kako će mi neki od njih biti prijatelji do kraja života. Znam da ste svi upoznati sa mojim principima. Svaki put kada se zatvori poglavlje u mojoj karijeri, pokažem svoje najdublje poštovanje i ne pričam o bivšim kolegama. Nadam se da će mediji također poštovati situaciju u kojoj se nalazim i pustiti me da živim normalan život do trenutka kad se odlučim vratiti nogometu. Sretan Božić.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!