NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Jose Mourinho savjetovao igrače Manchester Uniteda da prekrše pravilo saveza i...

NEVJEROVATNO: Jose Mourinho savjetovao igrače Manchester Uniteda da prekrše pravilo saveza i Premier lige!

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho sve više je isfrustriran zbog broja igrača koje ima na raspolaganju na pripremama pred predstojeću sezonu.

Mourinho zatražio od igrača da prekrše pravila

‘Crveni vragovi’ su u Sjedinjenim Američkim Državama bez nekoliko ključnih igrača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu, uključujući Paula Pogbu i Romelua Lukakua.

[su_bet365_koeficijenti]

Pored toga, Anthony Martial nije s ostatkom tima zbog rođenja djeteta, dok je Antonio Valencia pretrpio povredu i nije poznato kada će se vratiti na teren. Situacija je toliko loša, da je samo pet prvotimaca prisustvovalo jučerašnjem treningu pred prijateljsku utakmicu protiv Real Madrida.

Mourinho je sve to pokušao popraviti pozvavši igrače koji su trenutno na odmoru da se vrate i pomognu timu. Upravo zbog toga svoj odmor su skratili Marcus Rashford i Phil Jones, a portugalski stručnjak isto zahtijeva i od Paula Pogbe i Romelua Lukakua. On je izjavio: “Nadam se da igrači koji su na zasluženim odmorima brinu o sebi i da će neko od njih uraditi isto što su uradili Rashford i Phil Jones, odnosno vratiti se ranije kako bi pomogli timu jer ćemo na početku sezone biti u problemima.”

[su_poker]

The Times piše kako je Jose Mourinho ovim savjetom zatražio od svojih igrača da rizikuju kršenje pravila Premier lige i saveza, u kojima stoji kako je igračima potreban odmor zbog njihove dobrobiti i zaustavljanja potencijalnih povreda.

U izvješću stoji: “Klauzula 14 o ugovorima igrača koju je sastavio savez u kozultaciji sa Premier ligom i EFL-om navodi da svi igrači imaju pravo na pauzu od pet tjedana tokom jedne godine, od čega tri tjedna moraju biti uzastopna. Klauzula također navodi da klubovi ne smiju tražiti od igrača da prekinu odmor ukoliko to ne žele.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!