NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Navijači Chelseaja bijesni zbog načina na koji se klub oprostio od...

NEVJEROVATNO: Navijači Chelseaja bijesni zbog načina na koji se klub oprostio od Antonija Contea!

Danas je i službeno potvrđeno ono o čemu engleski mediji špekulišu već dugo vremena, Antonio Conte je dobio otkaz na klupi Chelseaja, samo dva mjeseca nakon što je osvojio FA Kup.

Conte dobio otkaz

Unatoč tome što je već svima bilo poznato kako napušta londonski klub, 48-godišnji stručnjak je ranije ovog tjedna prisustvovao prvom okupljanju i treningu pred početak nove sezone.

[su_bet365_100bonus]

‘Plavci’ su pod njegovim vodstvom u prvoj sezoni osvojili Premier ligu, ali su prošle sezone završili na razočaravajućem petom mjestu, te neće igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone, što je po mišljenju mnogih glavni razlog zbog kojeg mu je uručen otkaz. Nagađa se kako bi ga uskoro trebao zamijeniti njegov sunarodnjak i bivši trener Napolija Maurizio Sarri, koji bi tako trebao postati čak deveti trener Chelseaja otkako klubom upravlja Roman Abramovič.

Na službenoj stranici je danas objavljeno službeno izvješće koje je razbijesnilo brojne navijače kluba, s obzirom da se sastoji od tek 52 riječi. Naime, u njemu stoji: “Tokom Antonijevog vremena provedenog u klubu, osvojili smo šestu titulu prvaka Premier lige, te osmi FA Kup. U sezoni u kojoj smo postali prvaci Premier lige, postavili smo rekord od 30 pobjeda u sezoni, kao i rekord od 13 uzastopnih pobjeda u ligi. Želimo Antoniju sav uspjeh u nastavku karijere.”

[su_xbet_frahrv]

Mnogi navijači su nezadovoljni jer se iz kluba nisu udostojili ni zahvaliti Conteu, a neki čak smatraju kako je ovaj tekst napisao odvjetnik, što upućuje na to kako rastanak nije bio nimalo prijateljski. To potvrđuje i Goal, koji navodi kako Conte zahtijeva da mu klub isplati deset miliona eura, s obzirom da je imao još godinu dana ugovora. Pored toga što traži novac koji klub duguje njemu, traži i isplate za cijelo svoje osoblje, te je spreman podnijeti tužbu ukoliko se to ne dogodi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!