NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Ronaldinho iznenadio sve svojim izborom, evo šta planira raditi nakon nogometa

NEVJEROVATNO: Ronaldinho iznenadio sve svojim izborom, evo šta planira raditi nakon nogometa

Jedna od najvećih legendi u povijesti nogometa, Ronaldinho, nakon što završi nogometnu karijeru, počet će se baviti nečim što nitko nije mogao ni pomisliti.

Ronaldinho se počinje baviti politikom

Kako prenose brazilske novine O Globo, legendarni Brazilac će navodno ući u političke vode, nakon što su procurile informacije kako planira postati dio senata u državi Minas Gerais.

Sve to planira postići u okviru stranke ‘Patriota Party’. Jedan od kandidata za preuzimanje funkcije predsjednika ove stranke je Jair Bolsonaro, sa kojim se bivši igrač Barcelone sastao ovog tjedna i fotografisao držeći njegovu knjigu.

Međutim, prije nego što se uspije kandidirati za tu poziciju, morat će se nadati da Bolsonaro pobijedi na izborima za novog predsjednika stranke, koji se održavaju u martu/ožujku sljedeće godine. S druge strane, opći izbori u Brazilu bi se trebali održati u oktobru/listopadu također sljedeće godine.

Iako nije u trendu da se bivši nogometaši odluče baviti politikom nakon igračke karijere, postoji i nekoliko izuzetaka. Legendarni napadač Milana George Weah bi do kraja ove godine mogao postati predsjednik Liberije.

Ronaldinho je ove godine dao zanimljiv odgovor na pitanje o svojoj budućnosti. Naime, nakon što ga je novinar upitao da li će se vratiti iz mirovine, on je odgovorio: “Ukoliko postoji klub koji me želi, a u kojem ne moram trenirati, postoji mogućnost da ponovo zaigram.”

[su_no1forfootball]

Posljednji klub za koji je igrao je bio Fluminense. On je tokom 2015. godine potpisao 18-godišnji ugovor sa ovim brazilskim klubom, ali ga je odlučio raskinuti nakon samo dva mjeseca i devet odigranih utakmica, na kojima je bio kritiziran od strane igrača zbog loše igre. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odigrao 728 utakmica na klupskom nivou, te postigao 280 golova, dok je u dresu reprezentacije Brazila, sa kojom je 2002. godine postao Svjetski prvak, odigrao ukupno 97 utakmica i postigao 33 gola.

2005. godine je doživio vrhunac karijere kada je proglašen najboljim igračem svijeta, te kada je osvojio Zlatnu loptu. Igrajući za Barcelonu i Milan osvajao je po dva puta La Ligu i Španjolski Superkup, te po jednom Seriju A i Ligu prvaka.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!