NaslovnicaVijestiNEYMAR I DALJE U KNJIGAMA BARCELONE: Zašto je Brazilac i dalje na...

NEYMAR I DALJE U KNJIGAMA BARCELONE: Zašto je Brazilac i dalje na platnoj listi Katalonaca?

Popis priznanja koje je Lionel Messi postigao u Barceloni je beskrajan, jer je Argentinac davao krv, znoj i suze za katalonsku ekipu.

NEYMAR I DALJE

Njegov najveći doprinos možda je stigao u 2009. godini, kada je njegov pobjednički gol protiv Manchester Uniteda u finalu Lige prvaka nadahnuo tadašnjeg predsjednika kluba Joan Laporta da pokrene inicijativu sa doživotnim plaćama koja je dodijeljena mnogim igračima, među njima i Neymaru.

Barcelona je osvojila 12 europskih trofeja, uključujući pet Liga prvaka.

I Laporteova šema je značila da zvijezde koje su doprinijele budu nagrađene tekućim uplatama. Čak su i prvaci koji su tada otišli u mirovinu, poput Carlesa Puyola, Xavija i Erica Abidala, još uvijek službeno na Barcinim knjigama.

Neymar je napustio Barcelonu pod oblakom 2017. godine kada je aktivirao klauzulu o otpuštanju kako bi prešao u PSG. No, uprkos njegovom oštroumnom odlasku, razumije se da će ga Barca ipak u nekom dijelu nagraditi za pomaganje osvajanja tog trofeja u 2014/15 sezoni.

Bivši igrač Barcelone, Juan Carlos Heredia, koji je 1979. godine osvojio kup pobjednika Kupova, zajedno sa ikonom Johanom Cruyffom, govorio je o Laporteovoj šemi.

“Kada je Barcelona pobijedila u finalu Lige prvaka u Rimu protiv Manchester Uniteda golom Messija, predsjednik kluba je izjavio da će svi oni koji su sa Barcelonom bili europski prvaci dobiti životnu plaću. I on je to ispunio, rekao je Heredia za Tactical Room.

Nakon što je njihov najveći rival Real Madrid osvojio tri izravne Lige prvaka od 2016. do 2018. godine, želja Barcelone za najvišom nagradom u Europi mora da je jača nego ikad. Ovaj dodatni finansijski poticaj bi bio samo glazura na tortu za njihove manje ukrašene igrače, poput Antoine Griezmanna.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!